Прогнози трейдерів про ціну автогазу у вересні не втішні для водіїв: подробиці

02.09.2024   14:31    191

З 1 вересня в Україні очікується суттєве подорожчання автогазу – до 32-33 грн за літр. Такий прогноз дають трейдери на українському ринку. Це підвищення сталося в результаті вищих податків і зростаючого попиту, які продовжують чинити тиск на ціни на пальне по всій країні.

За минулий тиждень середня ціна автогазу підвищилась на 41 копійку та складала 28,64 грн за літр. Це повідомляє Консалтингова група “А-95”. ОККО та WOG вже торгують по 29,99 грн.

Останні новини:  Lotus виводить на ринок 905-сильну версію електрокросовера Eletre

На думку ринкових аналітиків, зростання цін викликано сукупністю факторів, включаючи зростання вартості сирої нафти та підвищення акцизів на пальне. 

Через новий акциз податок на газ виросте на 5 грн/літр. Тому трейдери вказують на прогнозовану ціну у 33 грн за літр автогазу.

Нещодавнє рішення уряду скоригувати податки на паливо призвело до помітного зростання витрат, що безпосередньо вплинуло на ціну на заправці. Крім того, попит на автомобільний газ постійно зростає, оскільки все більше водіїв переходять на це альтернативне паливо, намагаючись зменшити свої загальні витрати на пальне.

Очікуване підвищення цін уже викликало занепокоєння серед водіїв, які покладаються на автомобільний газ як на більш доступну альтернативу традиційному бензину та дизельному паливу. 

Останні новини:  Представлений «суперсильний» Chery Tiggo 7

Зважаючи на поточні економічні проблеми, очікується, що підвищення цін вплине на велику кількість автомобілістів по всій країні, багато з яких уже відчувають напругу через зростання вартості життя.


avtosota.com