Новий BMW X5 «представили» до дебюту в 2026 році

Сьогодні,   21:31    333
Нове покоління позашляховика BMW X5 показали на рендерах, які базуються на основі фотографій закамуфльованих прототипів.


  • Новий BMW X5 матиме всі варіанти трансмісій. 
  • Виробник обіцяє просторіший салон із передовими технологіями. 
  • Новий BMW X5 стане конкурентом для Porsche Cayenne та Genesis GV80 

BMW X5 вже давно є еталоном середніх преміальних позашляховиків, встановлюючи стандарт потужності, стилю та технологій на ринку, що стає все більш переповненим. З моменту свого дебюту в 1999 році як першого позашляховика BMW, X5 залишався попереду трендів, розвиваючись з кожним поколінням. Тепер BMW  знову готується підняти планку, представивши гострішу та вишуканішу версію X5. 

Нещодавно помічений разом із оновленою 7-ю серією, що проходить випробування в Німеччині та Іспанії, позашляховик BMW наступного покоління X5 збирається повернути собі корону одного з найкращих преміальних кросоверів, які можна купити за свої гроші. 

Під кодовою назвою G65 вже з’явився майбутній X5, який поки ховається під камуфляжем до офіційного дебюту. Видання Carscoops створило рендер можливого вигляду новинки й зібрало всю наявну дотепер інформацію. 

Останні новини:  Mazda отримала «незвичний» позов через гальма

Екстер’єр 

BMW X5 2027 року

Черпаючи натхнення з концепту BMW  Vision Neue Klasse X, новий X5 має втілювати сміливий новий напрямок дизайну баварського автовиробника, відзначений більш чіткими поверхнями та тонким натяком до стриманої сучасності його знакових моделей 1970-х і 1980-х років. 




Спереду переосмислена подвійна решітка радіатора оточена подовженими фарами та горизонтальними ДХО, які закликають до уваги. Контурний капот із центральною виїмкою надає йому цілеспрямованої позиції, а м’язисті бічні крила, запозичені у нового X3, містять зарядний порт для гібридних і електричних варіантів, натякаючи на те, що знаходиться під капотом. 

BMW X5 2027 року

Дверні ручки, що нагадують ручки Ford  Mustang Mach-E, плавно інтегровані в обшивку вікна, надаючи йому елегантний мінімалістичний вигляд. Проте й культовий вигин Хофмейстера все ще на місці. Оновлений дизайн також має більш зміщене співвідношення осі до приладової панелі, що надає X5 більше простору в салоні. Ззаду автомобіль має більш монолітний і прямокутний вигляд, значно відрізняючись від своїх попередників. 

Останні новини:  В Україні помітили рідкісний Porsche із 90-х вартістю понад $200 тисяч

Інтер’єр

BMW i5 M60 2024 року

Салон має віддзеркалювати середовище  останньої 5-ї серії  з вигнутою панеллю, яка містить 12,3-дюймову цифрову панель приладів і 14,9-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи, що працює під керуванням останнього інтерфейсу BMW iDrive 8.5. Все це виглядатиме дуже футуристично. 

Звичайно, жоден сучасний преміальний позашляховик не був би повним без Apple CarPlay, Android Auto, бездротової зарядки та вбудованої точки доступу Wi-Fi. Стереосистема Harman/Kardon створить концерт в салоні, а оновлення по ефіру збережуть технології такими ж свіжими, як і в день придбання автомобіля.  

Преміальні штрихи, як-от скляні елементи керування в салоні, конфігурації 7 місць і асистент BMW Highway Assistant без рук, стануть доступними для покращення комфорту. 

Двигуни 

BMW M4 CS 2025 року

Очікується, що майбутній X5 використовуватиме існуючу платформу BMW CLAR, а не архітектуру Neue Klasse. Однак гнучкість CLAR дозволяє працювати як з двигунами внутрішнього згоряння, так і з електричними трансмісіями. 

Таким чином, під капотом (точніше, під різними капотами) X5 буде пропонувати гібридні, плагін-гібридні та, можливо, повністю електричні варіанти, причому останній візьме назву iX5. Подробиці все ще тримаються в таємниці, але якщо він буде йти за прикладом останньої 5-ї серії, очікуйте ряд чотирициліндрових і рядних шестициліндрових двигунів з турбонаддувом. На жаль, цього разу в стандартній лінійці X5 немає потужних двигунів V8, хоча ті, хто цього прагне, все ще можуть з нетерпінням чекати моделі M. 

Останні новини:  Ціни на автогаз у найбільших мережах АЗС зросли

Серед багатьох варіантів знайдеться рядний шестициліндровий двигун потужністю 375 к.с. з турбонаддувом і 48-вольтовою гібридною системою, плагін-гібрид потужністю 483 кінських сили, і повністю електричну версію, яка розвиває до 593 к.с. Плагін-гібрид, ймовірно, використовуватиме батарею ємністю 19,4 кВт-год, що дасть більше 65 км пробігу лише на електриці. 

Повністю електрична версія матиме акумуляторну батарею ємністю 84,3 кВт-год та повинна забезпечити приблизно 475 км на одній зарядці. 

Очікуйте, що задній привід буде стандартним для менш потужних варіантів X5, а повний привід xDrive зарезервований для більш потужних моделей, хоча доступність може відрізнятися залежно від ринку. 


motorcar.com.ua