Mazda отримала «незвичний» позов через гальма

Сьогодні,   10:31    342
Позов пов’язаний з інцидентом, коли кросовер Mazda CX-50 був пошкоджений під час паркування.


Mazda отримала позов на 5 мільйонів доларів через гальма 

Стверджується, що команда «натисніть гальмо для старту» занадто складна 

Донька позивача не впоралася з автомобілем на парковці 


Мешканець Пенсільванії Джошуа М. купив новеньку Mazda CX-50 у травні цього року, але все швидко змінилося після того, як його донька потрапила в аварію з автомобілем. Тепер він подає до суду на Mazda, стверджуючи про явний дефект. 

Причина аварії 

Mazda CX-50 Meridian Edition 2023 року

Через весь позов проходить згадка про інструкцію «Натисніть гальмо для старту», яка називається занадто розпливчастою. Позивач вважає, що це не дає достатньої ясності, тому він сподівається, що інші позивачі приєднаються до його позову проти автомобільної марки. 

Останні новини:  ТОП-3 електромобілі, які кияни масово скуповують у 2024 році

Інцидент з його дочкою стався приблизно через два тижні після покупки. Незалежно від того, чи була це проста плутанина, чи череда помилок, можна з упевненістю сказати, що винними себе позивачі не вбачають. 




Mazda CX-50 2022 року

Ось ключова частина позову: «Вона натиснула кнопку «Стоп-Пуск». Тоді на дисплеї з’явилося повідомлення «Натисніть гальмо, щоб завести автомобіль». Потім вона натиснула на гальмо та перевела автомобіль із режиму паркування на рух. Автомобіль відразу почав котитися назад. Вона намагалася керувати машиною, у тому числі натискала на гальма, але ні гальма, ні гідропідсилювач керма не реагували». 

Останні новини:  Експерт роз’яснив, чому невигідно володіти двома комплектами шин на литих дисках

Після цього водійка вийшла з машини й вона покотилась в дерево.  

Зауважте, що в позові спеціально вказано «підсилювач гальм і підсилювач керма». Здається, це вказує на те, що звичайні гальма та рульове керування працювали, але не в режимі підсилювача. 

Mazda CX-50 2022 року

Зі свого боку, дилер і Mazda North America зазначили, що автомобіль працював так, як передбачалося.  

Заявник хоче, щоб Mazda використовувала кращу комунікацію у автомобілі, аби повідомляти клієнту, коли автомобіль перебуває в режимі паркування, режимі запалювання та коли він увімкнений. Позов стосується всіх моделей Mazda з кнопковим запуском, випущених після 2017 року.  

Останні новини:  Позашляховик Warrior 917 Jiaolong Armor буде представлений 24 вересня

Хто тут насправді винен? 

Mazda CX-50 2022 року

Мабуть під час розгляду справи буде піднято багато питань. Чи дійсно інструкція «натисніть гальмо для старту» є занадто складною? Чи просто водійка не змогла впоратись із кермуванням? 

А можливо позов буде закритий ще до початку розгляду справи й сторони домовляться на якійсь середині. У будь-якому випадку всім водіям потрібно бути обережними у використанні нових автомобілів та нових сучасних технологій в них. 


motorcar.com.ua