Чому собака в будинку має бути без нашийника: ветеринари попередили про небезпеку

16.09.2024   07:00    205

Багато власників собак вважають за краще не знімати нашийники з собак, коли приходять із прогулянки додому. Тим не менш, ветеринари клініки Royal Vista Vets в Колорадо рекомендують все ж таки зняти нашийник. Адже він може нести загрозу життю тваринам в умовах закритого простору.

Так, лікарі зазначили, що тварина в будинку може зачепитися нашийником за меблі або предмети декору, що призведе до удушення.

Останні новини:  У житті чотирьох знаків починається нова ера: кому пощастить

Так, подібну заяву фахівці висунули після того, як до них звернувся господар 14-місячного золотистого ретрівера. Пес вдома грав і зачепився нашийником. Він намагався вивернутись, проте це тільки стиснули нашийник на шиї. Хазяїн Персі був дома і побачив, що щось не так. Він зняв нашийник з пса, доки він знепритомнів. Однак тварина постраждала: у неї було утруднене дихання та слинотеча. Персі відвезли до лікарні. Рентгенівські знімки тварини показали, що вона мала рідину в легенях через той час, який провів, намагаючись дихати. Кобелю змогли допомогти. Однак якби господарі Персі не помітили відразу, що щось не так, наслідки були б серйознішими.

Останні новини:  Гарячий модний тренд осені 2024 року

Саме тому фахівці просять господарів подбати про своїх улюбленців та вдома знімати з них нашийники.