5 головних правил для облаштування ідеальної спальні

04.09.2024   09:00    174

Експерти порадили, якою має бути кімната для відпочинку, і від чого краще відмовитися, щоб її не перевантажувати

Спальня — одна з найважливіших кімнат у будь-якому домі. І тут зовсім неважливо, чи у вас приватний будинок, чи квартира, чи знімаєте ви помешкання, чи оселя — у вашій власності: спальня — надзвичайно важлива кімната, адже саме тут ви повинні відпочивати і тілесно, і душею.

Тож до її облаштування варто ставитися особливо обачно, а всі рішення приймати максимально виважено. Про 5 головних правил, які варто враховувати, облаштовуючи свою спальню, розповідає realsimple.com.

Останні новини:  Названо три знаки зодіаку, які живуть одним днем: вони не бояться ризикувати

Правило 1: ніколи не ставте ліжко в кутку кімнати

Проблема у тому, що таке розташування ліжка створює одразу кілька функціональних проблем, адже обмежує доступність та не дає можливості для зберігання речей, пояснює Тамара Хані — дизайнерка інтер’єру.

Правило 2: ви повинні бачити ліжко, коли заходите в кімнату

Це зробить кімнату візуально максимально привабливою та спокійною. Навіть просто проходячи повз кімнату, ви будете бачити, що вам є де відпочити та відновити сили.

Останні новини:  Названо знаки Зодіаку, які звикли приховувати свої емоції

Правило 3: вибирайте ліжко, залежно від розміру спальні

Для вибору правильного за розміром ліжка потрібно взяти найбільший розмір із розрахунком, що по боках має лишатися як мінімум 75 см, а в ногах ліжка — 90 см.

Правило 4: тумбочки треба брати одним набором

Лише гарно підібрані тумбочки створять симетрію і зроблять простір спальні цілісним. Вони не обов’язково повинні “відповідати” іншим меблям у кімнаті, але між собою це мають бути дві половинки одного цілого.

Останні новини:  Три знаки Зодіаку, яким варто відпустити всі образи до кінця вересня 2024 року

Правило 5: комоди — необов’язкові

Це може стати несподіванкою для багатьох людей, але єдина причина поставити комод у своїй спальні — якщо у вас немає іншого місця для зберігання речей.






1111529