5 дієвих методів впливу, щоб отримати від інших те, що ви хочете

14.09.2024   05:40    417

Психологи назвали кілька технік, які допоможуть вам впливати на інших людей і завжди отримувати бажане.

Розповідаємо про п’ять дієвих методів для отримання того, що бажаєте.

Як змусити інших робити те, що вам потрібно: 5 простих методів впливу

  1. Якщо ви хочете, щоб людина вам довіряла, попросіть її про невелику послугу. Взагалі, людям важко відмовляти будь-кому і говорити «ні», вам не відмовлять навіть ті, яким ви не дуже подобаєтеся. Коли людина почне виконувати ваше прохання, вона налаштується на довіру та співпрацю з вами. Після цього її можна буде просити про те, що вам дійсно потрібно.
  2. Якщо хочете спонукати людину до певного рішення, дайте їй зробити вибір. Наприклад, не варто запитувати свого партнера: «Хочеш на сніданок яєчню?» Краще запропонуйте йому на вибір дві страви, але в межах того, що вам не складно зробити: «Що хочеш на сніданок – яєчню чи вівсянку?» Таким чином ви даєте співрозмовнику видиме відчуття контролю над ситуацією, хоча насправді, вибір робите ви. Оскільки він ухвалював рішення винятково в межах того, що ви запропонували.
  3. Якщо ви хочете, щоб хтось погодився з вашою думкою, кивайте під час того, як її пояснюєте. Слухачі у розмові з вами мимоволі почнуть робити те саме, це запустить процес побудови глибокої комунікації та довіри. Тому ваші опоненти з вами погодяться, навіть якщо спершу ваша думка їм не дуже подобалася. Окрім того, своїми кивками ви дасте зрозуміти, що розбираєтеся в суті питання, тому вам можна довіряти.
  4. Якщо хочете комусь сподобатися, зігрійте руки перед тим, як потиснути руку іншій людині. Якщо від вас ітиме тепло, інша людина заспокоється і почуватиметься у спілкуванні з вами комфортно. А холодні руки насторожують, викликаючи недовіру та дискомфорт.
  5. Якщо хочете, щоб людина повірила в цінність ваших порад, скажіть, що вас навчила цього мама/батько/бабуся. Інші ставляться з повагою до рекомендацій людей старшого віку, особливо коли ви говорите про них із гордістю та повагою. Це саме стосується й виховання дітей. Якщо хочете, щоб дитина дослухалася до вас, передавайте свої слова як поради від бабусі, а не як повчання в агресивному тоні.
Останні новини:  Як вивести котячий запах: прості лайфхаки навіть для найважчих випадків






1111529