Розкрито запас ходу флагманського електрокросовера Genesis

21.08.2024   22:42    298

Китайський портал Autohome з’ясував, що серійний автомобіль отримає тягову батарею ємністю 113 кіловат-годин, а автономність складе до 800 кілометрів. Основою Genesis GV90 послужить платформа eM: де факто, еволюція поточного “візка” E-GMP. Прем’єра електричного флагмана південнокорейського автопрому запланована на жовтень; зовнішність уже розкрита завдяки концепт-кару Neolun.

Genesis Neolun дебютував навесні на автосалоні в Нью-Йорку, але жодних технічних подробиць не повідомили. За попередніми даними довжина флагманського кросовера перевищить позначку п’ять метрів, а дизайн інтер’єру натхненний концертним залом. У шоу-кара був 24,6-дюймовий тачскрін, і від серійної версії теж чекають передових рішень.

Останні новини:  У лідерах “китайці” та “японці”: названі найбільш популярні електромобілі в Україні

У концепт-кара передні крісла можна було розгортати проти ходу руху, утворюючи вітальню, але чи збережеться така “фішка” на серійному кросовері – відкрите питання. Хоча мінівен Zeekr Mix довів, що така конструкція життєздатна. Є в індустрії і приклади гнучких дисплеїв, що висуваються зі стелі, але масовими подібні рішення не стали.

Хоча флагманом Genesis має стати електромобіль, найближче майбутнє південнокорейська марка пов’язує з гібридами. Бос преміум-бренду Hyundai підтвердив журналістам, що комбіновані силові установки запропонують для великої кількості моделей, хоча поки бензин-електричних Genesis з оригінальною начинкою немає зовсім.

Останні новини:  Український виробник представив сучасний самоскид із тристороннім розвантаженням


nnews.com.ua