Білорусь перекидає в Росію важкі реактивні системи для проведення навчань з бойового застосування

29.08.2024   08:00    523

В офіційній заяві Міноборони зазначено, що ці РСЗВ відправляються на російський полігон для проведення навчань з бойового застосування:

“Підрозділи ракетних військ і артилерії Збройних Сил Республіки Білорусь направляються до Російської Федерації для відпрацювання бойового застосування”, – йдеться в повідомленні.

Передача підкреслює подальшу залежність Білорусі від російської військової підтримки, особливо для випробувань і навчання систем великої дальності, враховуючи відсутність у Білорусі великих полігонів.

Останні новини:  По Землі вдарила потужна магнітна буря

Варто зазначити, що раніше білоруський лідер Олександр Лукашенко, який підтримує тісні зв’язки з Кремлем, віддав наказ про передачу військової техніки з діючих білоруських підрозділів російським силам. Це рішення прийнято на тлі повідомлень про виснаження власних військових запасів Білорусі.

Останні новини:  Ірак знайшов альтернативу російським С-300: закупить вісім південнокорейських систем ППО M-SAM

Джерела в Міноборони Білорусі підтвердили журналістам, що Росія запитала цю передачу техніки після успішного наступу України в районі Курська. Повідомляється, що російські військові в регіоні зіткнулися з гострою нестачею зброї та важкої техніки.



wheel-news.com