Тортик на згущівці зі сметанним кремом та чорносливом

14.09.2024   06:33    179

Якщо набридло возитися зі збиванням яєць на бісквіт, спробуйте варіант коржів на згущеному молоці. Вони не такі повітряні, як бісквітні, натомість чудово просочуються сметанним кремом.

Вам знадобиться:

  • 380 г згущеного молока;
  • 150 г борошна;
  • 2 яйця;
  • 1 ч.лож. розпушувача.

Для начинки:

  • 100 г чорносливу.

Для крему:

  • 500 г сметани;
  • 100 г цукру;
  • 2 ст.лож. ванільного цукру.
Торт на згущівці з чорносливом

Торт на згущівці з чорносливом починатимемо робити з приготування тіста. Вилийте банку згущеного молока в мисочку. Вбийте туди яйця. Збийте, щоб маса стала пишною. Просійте борошно разом із розпушувачем та додайте у миску. Ще раз збийте.

Останні новини:  Чому млинці погано відстають від сковороди і як це виправити

Торт на згущівці з чорносливом

Візьміть форму для випікання діаметром 20-22 см. Змастіть її маслом і перелийте туди тісто. Поставте у духовку, яку попередньо розігрійте до 180 градусів. Випікайте орієнтовно 30 хвилин. Коли корж прохолоне, розріжте його на чотири круги.

Тепер беріться до приготування начинки. Чорнослив без кісточок залийте окропом. Залиште на 5 хвилин. Після цього воду злийте, а плоди наріжте на невеличкі шматочки.

Останні новини:  Два секретні інгредієнти для соковитої курячої грудки в духовці
Торт на згущівці з чорносливом

Крем готується ще простіше. З’єднайте сметану з цукром та ванільним цукром. Збийте, щоб маса стала пишною, а кристалики повністю розчинилися. Готово!




Викладіть нижній корж на блюдо. Промастіть сметанним кремом. Зверху розкладіть третину шматочків чорносливу. Накрийте другим коржем і знову – сметана + чорнослив. Зробіть таке ж з іншими коржами.

Останні новини:  Як ресторанні кухарі покращують смак смаженої картоплі: корисні хитрощі
Торт на згущівці з чорносливом

Верх і боки торта зі згущівкою та чорносливом промастіть кремом. Відправте готовий виріб у холодильник. Бажано, щоб він простояв там усю ніч. Тоді коржі гарненько просотаються.

Цей же сметанний крем та чорнослив можете застосовувати й для бісквітних коржів. Сметану обов’язково беріть жирну – 25-30%, оскільки під час збивання крем стане рідкішим. Щоб верх і боки було легше намащувати, відправте сметанний крем на 20 хвилин до холодильника.


odnaminyta.com






1111529