Hyundai і General Motors будуть разом працювати над новими машинами

14.09.2024   08:00    259
Корейська та американська компанії несподівано підписали меморандум про взаєморозуміння. Він передбачає спільну роботу як над паливними, так і над повністю електричними автомобілями в легковому і комерційному сегментах. Можливо, фірми об’єднають зусилля і в розробці воднемобілів, а також ділитимуться ресурсами – сталлю і сировиною для акумуляторів.

Взаємодія між компаніями розпочнеться одразу після підписання меморандуму. Мета – поставляти на ринок “ще більш конкурентоспроможні автомобілі”, і робити це швидше та ефективніше.

Останні новини:  Найдешевший електрокросовер Peugeot почали продавати в Україні

Об’єднання зусиль дасть змогу Hyundai і GM скоротити витрати на розробку і виробництво, одночасно прискоривши процеси. Це може допомогти в боротьбі з китайськими компаніями, які зміцнюють свою присутність на зарубіжних ринках, особливо в сегменті “батарейних” машин.

Цікаво, що приблизно рік тому General Motors і Honda передумали об’єднуватися. Дві компанії збиралися разом працювати над недорогими електромобілями – якраз тим, у чому досягають успіху китайці. Перші спільні моделі мали з’явитися на ринку США в 2027 році, а потім прийти в Південну Америку і Китай. Однак проєкт виявився занадто складним для реалізації, заявили тоді в Honda.

Замість GM Honda об’єдналася зі співвітчизниками – Nissan і Mitsubishi. У серпні екс-глава Renault-Nissan Карлос Гон заявив, що новий альянс усвідомлений “Хондою” з метою прихованого поглинання двох інших виробників.

Останні новини:  Нові вікові обмеження для водіїв в Україні: кого не пускатимуть за кермо

nnews.com.ua






1111529