ЗСУ використовують важкі FPV-дрони нової конструкції (ВІДЕО)

03.07.2024   11:43    1900

Українські військові почали застосовувати новий зразок важкого ударного FPV-дрона, що здатен нести 5-кілограмову бойову частину.

Кадри застосування дронів оприлюднили бійці підрозділу Terra.

На озброєнні 3 штурмової бригади, а точніше її підрозділу ударних безпілотників Terra, були помічені важкі FPV-дрони з 6-променевою конструкцією.

Поява двох додаткових “променів” з двигунами дозволило дронам нести бойову частину вагою до 5 кілограмів та, відповідно, значно збільшити їх уражаючий потенціал.

За словами командира підрозділу з позивним “Абдула”, головне призначення важких безпілотників – руйнування ворожих фортифікацій, бліндажів та будівель у яких засіла ворожа піхота.

Останні новини:  Літак здійснив вимушену посадку через "заражену" їжу (відео)

І дійсно, на оприлюдненому відео ці дрони застосовуються переважно для вибивання ворожої живої сили із будівель та закритих укріплень.

В епізоді з підготовкою дронів до польоту, де оператори підвішують бойову частину, були показані боєприпаси різних типів, зокрема, термобаричні та уламково-фугасні вагою близько 3 кілограмів.

Також цікава і комбінована тактика застосування дронів, коли перший дрон з фугасною БЧ руйнує дах будівлі, утворюючи “прохід”, після чого в нього залітає інший безпілотник з термобаричним боєприпасом.

Останні новини:  Сили оборони показали, як дрон загнав ворожий панцерник на міни (ВІДЕО)

Бійці Terra відкрили збір на 100 важких безпілотників на суму 4 млн гривень. Це дозволяє припустити, що вартість кожного такого безпілотника не перевищує 40 тисяч гривень.

Загалом, значна увага до важких ударних FPV-дронів почала приділятись військовими та благодійниками з кінця минулого року.

Тоді ж однією із популярних моделей став безпілотник “Мамонт” розробки української компанії Escadrone. Він мав класичну 4-променеву конструкцію та 10-дюймовий форм-фактор.

Останні новини:  Перший у світі електричний кар’єрний самоскид проходить випробування в Замбії (відео)

“Мамонт” тривалий час був серійним рекордсменом, адже міг нести до 4 кг корисного навантаження. З такою бойовою частиною дрон здатен подолати відстань у 12 кілометрів. Однак з меншою бойовою частиною у 1,5 кг максимальна відстань зростала до 30 км.