Fбрикосове варення на всю зиму

05.07.2024   20:04    1038

Абрикосове варення господарочки цінують за неймовірний колір, чудовий смак та приємний аромат. Якщо зварити солодощі за цим рецептом, то плоди залишаться цілими половинками.

Вам знадобиться:

  • 1 кг абрикосів;
  • 1 кг цукру;
  • 0,5 ч.лож. лимонної кислоти.
Ароматне абрикосове варення з цілими половинками

Абрикоси для варення обирайте щойно достиглі. Щоб кісточка відділялася, а плоди не були м’якими. На поверхні не повинно бути ознак гнилі чи цяточок. Вимийте абрикоси та просушіть, виклавши на паперовий рушник.

Останні новини:  Шпинатний рулет з вершково-рибною начинкою на закуску

Ароматне абрикосове варення з цілими половинками

Кожну ягоду розріжте навпіл, відкинувши кісточку. Розділіть приблизно на 3 більш-менш рівних частини. Першу частину викладіть у широку каструлю, а краще миску, надрізами догори. Присипте третиною цукру.

Ароматне абрикосове варення з цілими половинками

Викладіть таким же чином другу третину абрикосів. Насипте третину цукру. Решту абрикосів також викладайте м’якушем догори. Засипте цукром. Відправте місткість із фруктами до холодильника на 1 добу.




Наступного дня дістаньте. Абрикоси встигли дати сік. Поставте на середній вогонь. Коли маса закипить, варіть пів години, легенько помішуючи та постійно знімаючи пінку, що утворюється.

Останні новини:  Запечені вареники в сметані за 10 хвилин
Ароматне абрикосове варення з цілими половинками

За 5 хвилин до готовності всипте лимонну кислоту. Дуже обережно перемішайте. Зніміть із вогню. Дайте масі трішки прохолонути. Абрикосове варення розкладіть по простерилізованих слоїках. Закрутіть кришки. Відправте у прохолодне місце на зберігання.

Абрикоси цьогоріч уродили добре. Довго ці плоди не зберігаються. За 2-3 дні вже псуються. Тому можна продовжити літо на зиму й закрутити ідеальне абрикосове варення. Приємне чаювання для всієї родини буде гарантовано.

Останні новини:  Простий бісквітний пиріг з родзинками до чаю чи кави


odnaminyta.com