Відключень електрики в Україні різко поменшає: названо дати покращення ситуації

05.07.2024   12:06    404


В Україні після 20 липня очікується помітне пом’якшення графіків відключень електроенергії. До цього призведе вихід із ремонту кількох енергоблоків. Повністю уникнути обмежень не вийде, але дефіцит струму в енергосистемі зменшиться.

Про це заявив член наглядової ради “Укренерго”, радник прем’єр-міністра України Юрій Бойко. За його словами, ситуація з відключеннями залишатиметься такою, як зараз, щонайменше до 20 липня.

Останні новини:  Чому українські біженці вигідні чеській державі: пояснення економіста

Я не можу назвати точні дати, але в 20-х числах липня ми виходимо в роботу з ремонтів низки генеруючих установок. Повинна з’явитися додаткова енергетична потужність, це, безумовно, призведе до суттєвого пом’якшення графіків. Найімовірніше, дефіцит залишиться, але він буде суттєво нижчий, ніж той, який є на сьогодні“, – зазначив Бойко.

Останні новини:  Байден проведе зустріч із Зеленським - Білий дім

Він також наголосив, що на покращення ситуації вплине очікуване зниження температури.

Ці два фактори – зменшення споживання та поява додаткового генеруючого обладнання – повинні сприяти пом’якшенню ситуації в енергосистемі загалом“, – сказав фахівець.

Поки що, за його словами, зберігається високе споживання струму. Це насамперед пов’язане зі спекотною погодою. Проте основною причиною відключень залишається саме руйнація росіянами української енергосистеми.

Останні новини:  Байден проведе зустріч із Зеленським - Білий дім


chasdiy.org