Президент Словаччини анонсував збільшення постачання електроенергії в Україну

05.07.2024   18:15    320

Влада Словаччини має намір збільшити обсяги постачання електроенергії в Україну на тлі регулярних ударів росії по генеруючих потужностях країни.

Про це заявив президент Словаччини Петер Пеллегріні, передає портал Pravda.sk.

Президент Словацької Республіки Петер Пеллегріні в Польщі зустрівся з главою польської держави Анджеєм Дудою. Президент Словаччини заявив у Варшаві, що Братислава готова прийняти більшу кількість військ Організації Північноатлантичного договору в Словаччині, якщо це буде необхідно, а також готова збільшити постачання електроенергії в Україну, яка вже третій рік стикається з російською агресією.

Останні новини:  Спека та короткочасний дощ у низці областей: погода на 8 липня

За словами Пеллегріні, незважаючи на свій медійний імідж, який підкреслює стриману позицію уряду прем’єр-міністра Роберта Фіцо щодо підтримки України, Словаччина насправді робить “дуже багато роботи” для Києва. Про це, за словами глави держави, свідчить збільшення виробництва боєприпасів і гарматних стволів на словацьких збройових заводах, а також експорт електроенергії в Україну, чиї потужності з виробництва електроенергії знищуються російськими авіаударами. Пеллегріні також підкреслив, що Словаччина не визнає анексію Криму Росією та насильницьку зміну кордонів на сході та півдні України.
“З початку війни ми вже експортували в Україну понад 40 тисяч мегават електроенергії і збираємося збільшити поставки восени і взимку, що, ймовірно, буде мати вирішальне значення для України”, – сказав глава держави на спільній прес-конференції.

Уряд Фіцо припинив безкоштовну допомогу Україні з державних складів після приходу до влади минулого року, відповідно до передвиборчих обіцянок, але зберіг комерційні контакти – наприклад, щодо постачання гаубиць Zuzana словацького виробництва – на місці.

Останні новини:  ГУР знищило логістичний центр росіян на окупованій території


inshe.tv