Як відновити свідоцтво про народження: що для цього потрібно

24

Втратили свідоцтво про народження? Не хвилюйтесь! З агенцією ABC-Львів відновити його легко, швидко та без зайвих клопотів. До речі, щодо того, скільки коштує повторне свідоцтво про народження, то вартість залежить від того, як оформляти новий документ — в Дії чи в ДРАЦС. Загалом вартість послуги цілком доступна. А якщо вам потрібна допомога з відновленням, звертайтеся в агенцію ABC Center, детальніше за посиланням https://abc-lviv.com.ua/pereklad/vytrebuvannia-dokumentiv/vidnovlennia-svidotstva-pro-narodzhennia.

Як відновити свідоцтво про народження: доступні варіанти

Отож, відновити свідоцтво про народження можна двома способами — в Дії або в ДРАЦСі. Для відновлення через Дію потрібно дотримуватися простої інструкції:

  1. Зайдіть на портал Дія (https://diia.gov.ua/) та авторизуйтесь.
  2. Перейдіть до розділу «Послуги» та оберіть «Повторна видача свідоцтва про народження».
  3. Заповніть заявку та додайте необхідні документи (фото/скани паспорта, ІПН).
  4. Сплатіть державне мито.
  5. Отримайте готове свідоцтво про народження в електронному вигляді або замовте друковану копію з доставкою.

Процедура відновлення через ДРАЦС буде такою:

  1. зверніться до відділу ДРАЦС за місцем проживання або за місцем реєстрації народження;
  2. заповніть заяву на повторну видачу свідоцтва про народження;
  3. надайте необхідні документи (паспорт, ІПН);
  4. сплатіть державне мито.

Отримайте готове свідоцтво про народження протягом 5 робочих днів.
Ще один варіант — не витрачати сам, а одразу звернутися до фахівців, особливо, якщо новий документ потрібен вам терміново. В такому разі звертайтеся до спеціалістів агенції ABC Center. Фахівці допоможуть відновити свідоцтво про народження, подати заяву на подання та отримати нове. Крім того, фахівці при потребі перекладуть свідоцтво на потрібну мову та легалізують його для подання за кордоном.




Які документи потрібні для відновлення свідоцтва про народження

Для відновлення свідоцтва про народження через ДІю жодні документи не потрібно, лише надати інформацію. При відновленні через ДРАЦС потрібно надати паспорт чи документ, який підтверджує факт батьківства, якщо йдеться про відновлення свідоцтва для дитини. Ще один нюанс, діти можуть самостійно відновити втрачене свідоцтво, але лише за умови наявності паспорта, тобто після 14 років.

Якщо ви звернетеся до фахівців ABC Center, то з вашого боку не потрібно нічого особливо, лише надати інформацію для відновлення. Особиста присутність чи довіреність не знадобиться.