Електричний родстер Maserati GranCabrio Folgore отримав унікальну “винну” версію Tignanello

04.07.2024   14:00    334

Maserati запустила свою програму персоналізації Fuoriserie, створивши спеціальний повністю електричний GranCabrio Folgore, натхненний вином. Родстер Tignanello названий на честь марки червоного вина. Машина незабаром буде виставлена на благодійному аукціоні у Каліфорнії.

 

Спеціалізований електромобіль був створений у співпраці з італійськими виноробами Marchesi Antinori для святкування 50-річчя вина Tignanello. Тіньянелло вважається особливим через те, що він був “першим Санджовезе, витриманим у барріках, першим сучасним червоним вином, змішаним з нетрадиційними сортами винограду, і одним із перших червоних вин К’янті Класіко, у якому не використовувався білий виноград”.

Останні новини:  Електромобілі Tesla отримали масштабне оновлення: які функції з’явились

Електричний Maserati виконано в індивідуальному каштановому кольорі під назвою Terra di Tignanello з мідно-бордовим і металевим відтінком. Maserati Fuoriserie поєднав його з чорними легкосплавними дисками та супортами, чорним м’яким верхом і мідними емблемами.

Відкритий чотиримісний салон GranCabrio є таким же особливим, завдяки унікальним сидінням. Шкіряна оббивка прикрашена сріблясто-бордовим плетенням, що нагадує виноградну лозу на пагорбах Тіньянелло. Вставки в дверях і оздоблення центральної консолі виготовлені з темної деревини шипшини з лазерним написом, що нагадує друк на дубових бочках.

Електромобіль оснащений трьома електродвигунами, сукупна потужність яких становить 818 к.с., що дозволяє кабріолету розганятися від 0 до 100 км/год за 2,8 секунди. Акумуляторна батарея має ємність 92,5 кВт*год, і її достатньо для 375 км пробігу без підзарядки.

Останні новини:  В Україні попит на вживані авто у червні зріс на 7%

Єдиний у світі Maserati GranCabrio Folgore Tignanello піде з молотка 14 липня на заході Arts for All у фестивалі Napa Valley у Каліфорнії. Усі кошти, виручені від продажу авто, будуть передані на благодійність.





autogeek.com.ua