У ЄС відреагували на імпорт металопродукції з Росії - нардеп

26.07.2024   19:00    20

Раніше Євросоюз продовжив дію квот на російські сляби ще на чотири роки

Наразі важливо досягти одностайної підтримки всіх держав-членів ЄС щодо заборони російської металопродукції, йдеться у листі за підписом Жозепа Борреля.

У ЄС відреагували на імпорт металопродукції з Росії - нардеп

Фото: НЛМК

У Євросоюзі погоджуються з тим, що заборона на російську металопродукцію має бути розширена, і відповідна робота вже ведеться. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко у Telegram в четвер, 25 липня.

Останні новини:  Маск очолить комісію із ефективності уряду США у разі перемоги Трампа

За його словами, раніше він з колегами-депутатами ПАРЄ звернувся до керівництва ЄС з відповідним закликом.

«Ми отримали відповідь на наш лист від верховного представника Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля. Він заявив, що повністю згоден: вся без винятку металопродукція з країни-агресора має бути заборонена і ця робота вже ведеться», – написав Гончаренко.

Зокрема, у листі Боррель заявив, що повністю згоден з пропозицією депутатів повністю припинити імпорт російської металопродукції до ЄС.

Останні новини:  США оголосили про нову допомогу Україні

«Важливо продовжувати пошук шляхів подальшого стримування фінансових надходжень Росії. Враховуючи процес прийняття рішень в Союзі, особливо щодо зовнішньої політики та політики безпеки, важливо досягти одностайної підтримки всіх держав-членів. Наразі для досягнення цього порогу необхідно узгодити різні позиції. Будьте впевнені, що вашу пропозицію буде ретельно розглянуто», – написав Боррель.

Попередні санкції на імпорт слябів запровадили у жовтні минулого року, у рамках 8 пакета санкцій: тоді було ухвалено рішення, що він може тривати до кінця вересня 2024 року у межах встановлених квот, а з 1 жовтня 2024 року імпорт мав припинитися. Однак 12 пакет санкцій фактично послабив раніше введені обмеження.

Останні новини:  Росія втрачає позиції в “Осі зла”: як Іран б’є по Путіну в Червоному морі

У свою чергу депутати трьох країн – України, Польщі та Естонії – звернулися до ЄС з закликом діяти жорсткіше, і працювати не тільки над введенням нових санкцій, а й посилювати вже існуючі.


korrespondent.net