США оголосили про нову допомогу Україні

07.09.2024   13:21    407

Сполучені Штати Америки оголосили про надання Україні додаткової допомоги, яка має задовольнити її критичні потреби у сфері безпеки та оборони.

Як зазначається у повідомленні на сайті Міністерства оборони США, це 65-й транш обладнання з серпня 2021 року. Пакет, орієнтовна вартість якого становить 250 мільйонів доларів, містить ракети протиповітряної оборони, боєприпаси для реактивних систем та артилерії, а також бронетехніку та протитанкову зброю.

Останні новини:  США вивели свої війська з Нігеру

Так, йдеться про ракети RIM-7 та забезпечення ППО; ракети Stinger; боєприпаси для HIMARS, артилерійські боєприпаси калібру 155 мм та 105 мм. Також це ракети TOW; протитанкові системи Javelin і AT-4; бойові машини піхоти Bradley; бронетранспортери M113; протимінно-стійкі транспортні засоби із захистом від засідки (MRAP).

Останні новини:  В’їзд українців у Європу: як буде працювати електронний “прикордонник”

Крім того, в переліку боєприпаси до стрілецької зброї та гранати; патрульні катери; морське навчальне обладнання; підривне обладнання та боєприпаси; запчастини, допоміжне обладнання, послуги, навчання та транспорт.

Допомога від США

Наприкінці серпня ЗМІ повідомляли, що Вашингтон готує новий пакет військової допомоги Україні. Його вартість оцінювали в суму близько 125 мільйонів доларів.


uapress.kyiv.ua

Останні новини:  Змість відправлених в Україну гаубиць PzH 2000 Катар отримає сучасні німецькі гаубиці