Представлений Land Rover Defender Octa – найпотужніший позашляховик в історії серії

04.07.2024   17:31    546

Представлений позашляховик Land Rover Defender Octa, який отримав 4,4-літровий м’який гібридний двигун V-8 з подвійним турбонаддувом, що видає 626 к.с. Land Rover також переглянув підвіску та доопрацював конструкцію.

Land Rover Defender Octa оснащений шасі Land Rover 6D Dynamics, яке усуває крен та поздовжній нахил кузова, одночасно покращуючи роботу підвіски. Він на 27 мм вище стандартного Defender, автомобіль отримав довші, міцніші поперечні важелі та унікальні активні амортизатори. Гальмівна система оснащена шестипоршневими супортами Brembo.

Останні новини:  Volkswagen пересаджує топменеджерів з Porsche на Volkswagen та Audi

Єдина коробка передач – восьмиступенева автоматична, а двигун зазвичай видає 750 Нм крутного моменту в стандартному режимі. У режимі Octa крутний момент підвищується до 800 Нм. Land Rover стверджує, що Octa може розігнатися до 96 км/год за 3,8 секунди і досягти максимальної швидкості 250 км/год. Він може долати водяні перепони глибиною 1 м.

Останні новини:  На зміну Volkswagen Polo прийде електрокар: подробиці

Під розширеними колісними арками встановлені 33-дюймові шини Goodyear Advance All-Terrain, спеціально розроблені для Octa. Перероблені бампери покращують кути в’їзду та з’їзду Defender, а новий дизайн радіаторної решітки збільшує потік повітря під капотом. Позаду стирчать чотири вихлопні труби з активною вихлопною системою.

Усередині встановлені нові сидіння з більшою підтримкою та вбудованими підголовниками, компанія вперше пропонує аудіотехнологію Body and Soul Seat у Defender. Спеціальне оздоблення, доступне лише протягом першого року виробництва Octa, поставляється з деталями із вуглецевого волокна.

Останні новини:  Лінійку Honda CR-V в Україні поповнить топова плагін-гібридна модифікація

Дилери Land Rover вже приймають замовлення на позашляховик, стартова ціна якого становитиме 152 000 доларів. Defender Octa Edition One коштуватиме 167 800 доларів.


Аmpercar.com