Шольц навмисно приховує правду про стан Байдена – експерт

03.07.2024   11:08    357

Після провальних для Джо Байдена теледебатів у США обговорюють, чи варто чинному президенту йти на другий термін. У дискусії з Дональдом Трампом стало очевидно, що нинішній господар Білого дому в поганій формі. Численні свідчення тому з’являлися і раніше, пише BILD.

У зв’язку з цим оглядач BILD Ганс-Йорг Фелевальд нагадує про нещодавнє інтерв’ю Олафа Шольца, де того запитали про стан президента США.

Останні новини:  Вірменія та США домовляються про будівництво АЕС

“Джо Байден – дуже ясна людина. Він чітко знає, що робить. Якщо говорити про міжнародну політику, то він один із найдосвідченіших політиків на планеті”, – відповів канцлер Німеччини і заявив, що 81-річний демократ переможе на виборах.

Аналітик упевнений, що під час нещодавніх зустрічей із Байденом Шольц не міг не помітити, “наскільки погане фізичне (і психічне) здоров’я наймогутнішої людини у світі”.

Останні новини:  У Британії почалися дострокові вибори в парламент

“Але канцлер Шольц знає: він не може публічно коментувати зростаючі сумніви в Джо Байдені. Занадто багато для НАТО, Євросоюзу, конфлікту на Близькому Сході, суперечки з Китаєм і війни в Україні залежить від того, чи вистоїть Байден і чи зупинить Трампа. Ось чому Шольц не хоче нічого знати про погані [для Байдена] опитування”, – пише Фелевальд.

Чинний президент США Джо Байден не зніметься з поточної президентської кампанії, незважаючи на провальний виступ на перших дебатах з ексглавою Білого дому Дональдом Трампом. Про це йдеться в матеріалі The Economist.

Останні новини:  Байден зважує, чи продовжувати подальшу участь у перегонах - NYT

Чинний президент США Джо Байден втрачає підтримку спонсорів після провальних дебатів. За даними Financial Times, деякі донори вже розмірковують про те, кого вони могли б підтримати, якщо Байден піде у відставку.


uapress.kyiv.ua