Путін відкрито вимагає повної капітуляції України для припинення вогню, — ISW

05.07.2024   17:21    323

Глава Кремля вимагає роззброїти Україну перед стартом переговорного процесу про припинення вогню. Таким чином, підкреслюють в ISW, президент РФ хоче, щоб країна фактично здалася.

Глава Кремля Володимир Путін відкрито відкинув участь Росії в будь-яких значущих переговорах щодо угоди про припинення вогню, зажадавши як попередню умову для будь-якої мирної угоди “незворотну” демілітаризацію України. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), в якому наголошується, що таким чином президент РФ вимагає, щоб Україна фактично капітулювала.

Останні новини:  Росія розгорнула в Донецьку систему ППО С-350: чи можуть ЗСУ їх знищити

Зазначається, що на саміті Шанхайської організації співробітництва (ШОС) у казахстанській Астані Путін прокоментував перспективи переговорного припинення вогню. І замість того, щоб висловити свій типовий удаваний інтерес до таких переговорів, він прямо відкинув будь-який процес перемовин про припинення вогню.

У звіті йдеться про те, що Путін неодноразово зображував Захід як свого передбачуваного партнера по переговорах в угоді про припинення вогню, щоб спонукати Захід піти на поступки в “українському питанні”, але зараз очільник Кремля відхилив усі сторони як можливих посередників для угоди між Україною і Росією.

Останні новини:  У Росії оштрафують батьків дев’ятикласників за відмову слухати стоячи гімн «наддержави»

Путін, зазначають аналітики, також відхилив Верховну Раду як можливу точку контакту для переговорів, незважаючи на те, що раніше заявляв, що цей орган є єдиним законним українським суб’єктом, з яким Росія може вести переговори. Тепер Путін вважає всі українські урядові інститути нелегітимними або непридатними для переговорів і відкинув ідею участі третіх сторін у переговорах — фактично відкинувши будь-який реалістичний процес змістовних переговорів щодо угоди про припинення вогню.

Останні новини:  Атака безпілотників у Росії: влада готує евакуацію населення


useti.org.ua