На Черкащині знайшли цінні артефакти часів козаччини

26.07.2024   06:30    38

Студенти-історики Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького завершили розкопки в складі Скіфської Правобережної археологічної експедиції, пише Успіх in UA.

“Сотні років люди, які прямували до Медведівки Чигиринського району на Черкащині, нічого не підозрювали, проїжджаючи повз низку курганів праворуч битого шляху. Тиждень тому археологічна експедиція Інституту археології НАН України та Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького дослідили ці кургани. Вони виявилися на диво щедрими на археологічні пам’ятки. Адже в кожному з курганів нашаровувалися археологічні культури протягом 4-5 тисяч років від явників і до скіфів та сарматів, є також знахідки бурхливих років козаччини”, − розповів завідувач кафедри археології та спеціальних галузей історичної науки, професор Анатолій Морозов, повідомляє novadoba.com.ua.

На Черкащині знайшли цінні артефакти часів козаччини

Нагадаємо, що нещодавно археологи виявили останки чоловіків, похованих із такою зброєю, як сокири, наконечники списів і мечів, і жінок, похованих із товстими крученими бронзовими прикрасами на шиї, на кладовищі ХІ століття поблизу села Острів на південь від Києва.

Останні новини:  У Шотландії археолог-аматор знайшов унікальний 1000-літній перстень