Крок назад: Євросоюз зменшує імпортні мита на окремі китайські електромобілі

01.07.2024   04:45    667

Євросоюз трохи змінив запропоновані тарифи на імпорт електромобілів від деяких китайських автовиробників після того, як ці компанії розкрили більше деталей свого бізнесу. Зниження тарифів є незначним, але може дати надію на те, що ЄС все ще готовий вести переговори про ці мита до того, як вони будуть введені наступного тижня.

Останні новини:  1050-сильний Mercedes-AMG One розігнали до 350 км/год

 

За даними Bloomberg, ЄС знизив деякі імпортні тарифи на китайські електромобілі після отримання додаткової інформації від автовиробників у рамках свого антисубсидійного розслідування. Новина надійшла від людини, знайомої з питанням, яка говорила на умовах анонімності.

На зниження мит можуть розраховувати SAIC зі ставкою у 37,6% замість 38,1%, а також Geely Automobile Holding – 19,9 замість 20%.

Останні новини:  Нові штрафи для українських водіїв: за що каратимуть і які суми

Зниження є незначним, але сам факт поступки аналітикам багато про що говорить. Переглянуті запропоновані тарифи додадуть до існуючого мита у 10%.

Повідомляється, що Китай і ЄС все ще ведуть переговори, і, схоже, перший погоджується на певний компроміс, а не на повне скасування нових мит. Відомо, що запропоновані ЄС тарифи набудуть чинності 4 липня.



autogeek.com.ua

Останні новини:  Електромобілі в 1,5 рази проблемніші за авто з ДВЗ: названа причина