Електричний позашляховик Kia EV9 з’явився в Україні

02.07.2024   23:51    266

Компанія Kia почала продавати в Україні електричний позашляховик Kia EV9 2024 модельного року випуску. У нього запас ходу сягає 505 км. Про це пише Тoday.ua.

Офіційна презентація Kia EV9 відбулася у 2023 році. На даний момент це найбільший електричний позашляховик у модельній лінійці Kia. У ЗМІ його іноді чомусь називають кросовером. Але компанія Kia його позиціонує як середньорозмірний позашляховик.

EV9 – це перший позашляховик південнокорейського автогіганта, створений на інноваційній електричній платформі E-GMP. Він отримав цифровий тигровий ніс, рівну підлогу, просторий салон з поворотними сидіннями другого ряду, сидіння для релаксації, багажник мостового типу на даху, великий набір обладнання, сучасні системи допомоги водію та активної безпеки, ефектну електричну силову установку.

Останні новини:  Експерт перерахував найкорисніші опції в авто, які врятують життя під час ДТП

Довжина Kia EV9 складає 5015 мм, ширина – 1980 мм, висота – 1780 мм, а колісна база – 3100 мм. Дорожній просвіт – 177 мм.

Цей позашляховик має три варіанти електричної силової установки і два варіанти акумуляторної батареї. Стандартна версія оснащена електромотором потужністю 218 к.с. та батареєю на 76,1 кВтг. Є також версії з електромотором потужністю 192 к.с. та батарей на 99,8 кВтг, та з двома електромоторами потужністю 385 к.с.

В Україні позашляховик Kia EV9 пропонується лише в одній версії – з електродвигуном потужністю 192 к.с. і 350 Нм крутного моменту, і батарей на 99,8 кВтг. Привід – AWD Electric. Є можливість швидкого заряджання батареї до 80% за 24 або 83 хвилини, залежно від пристрою.

Останні новини:  Найдорожчі автомобілі BMW у світі

Kia EV9, який продається в нашій країні, до 100 км/год розганяється за 5,3 секунди при максимальній швидкості 200 км/год. Запас ходу у змішаному режимі складає 505 км.

Цей електричний позашляховик має великий набір сучасних систем. Наприклад, є помічник при русі автомобіля по шосе, система попередження зіткнення при повороті, система попередження про пряме зустрічне зіткнення, система утримання в смузі руху, система попередження про виїзд зі смуги руху, система моніторингу сліпих зон, система попередження про перевищення ліміту швидкості та інше.

Останні новини:  Вже за 4 дні: водіїв зобов’яжуть використовувати в автомобілях спеціальне обладнання

У комплектації Luxury є інформаційно-розважальна система з 12,3-дюймовим екраном, преміальна аудіосистема Meridian, підігрів керма, підігрів передніх та задніх сидінь, цифрова панель приладів, проекційний дисплей панелі приладів, бездротове заряджання смартфонів, автоматичний круїз-контроль.





newsauto.com.ua