Dacia виведе на ринок кросовер за 22 тисячі євро

02.07.2024   23:21    866

Dacia підтвердила терміни прем’єри нового кросовера Bigster, який має стати флагманом у SUV-лінійці цього румунського автовиробника.

Згідно з інформацією, розкритою представниками компанії, дебют нової моделі, побудованої на платформі Renault Duster, заплановано на осінь цього року.

Як пише французький портал “Motors Actu”, Dacia має намір привезти серійну версію кросовера Bigster на автосалон у Парижі, що пройде в період з 14 по 20 жовтня 2024 року. При цьому в продаж машина надійде тільки на початку 2025 року.

Останні новини:  Українці почали купувати менше нових автомобілів

Раніше стало відомо, що Bigster буде спроектовано на тій самій архітектурі, що і кросовер Dacia Duster третього покоління (CMF-B). Головною відмінністю цієї моделі від її “молодшого” родича стане подовжений кузов (4,6-метра проти 4,3-метра у “Дастера”), а також наявність у салоні трьох рядів сидінь (у “топових” версіях).

Останні новини:  Експерти пояснили, чому не варто купувати китайські автомобілі з пробігом

Dacia Bigster

Інформації про двигуни нового “паркетника” Dacia поки що немає, але ходять чутки, що агрегатна лінійка переїде з Duster у Bigster практично без змін.

Спочатку продавати новинку Dacia буде тільки в передньопривідній версії, але потім у її 7-місного кросовера з’явиться ще й варіант 4WD.

Dacia Bigster

Цінова політика румунського автовиробника і головної компанії Renault щодо Bigster поки що не розкрита, проте французькі ЗМІ пишуть, що машина має виявитися приблизно на 3 тисячі євро базового Duster третього покоління, за який в Європі зараз просять від 18 тисяч 950 євро.

Останні новини:  Маса нових автомобілів значно зросла: названо причину


avtosota.com