Експерти розповіли, чим обробляти унітаз, щоб на ньому не накопичувалась іржа та наліт

27.07.2024   15:00    22

Миття туалетів не надто приємна справа, однак кожен власник унітаза повинен мити його з частою періодичністю. В протилежному випадку на поверхні утворюється іржа та наліт, які негарно виглядають, важко відмиваються, та й загалом туалет починає неприємно пахнути. Цього всього можна уникнути, й мити унітаз можна значно рідше, якщо дотримуватись однієї простої рекомендації.

Обробляйте поверхню кислотою

Є багато різних засобів для миття туалету, дорогих та бюджетних, однак жоден так гарно не впорається зі своїм завданням, як звичайна щавелева кислота. Вона має консистенцію сухого порошку та продається у багатьох будівельних магазинах. Можна її замовити й через інтернет.

Останні новини:  Як вивести тарганів: ефективні способи боротьби

Щоб правильно обробити поверхню, з кислоти потрібно приготувати простий розчин. Слід взяти теплу воду й розбавити нею кислоту. На 1 літр води беріть приблизно 50 грамів кислоти. Далі потрібно трохи вичерпати воду з унітаза і залити туди свіжоприготовлений розчин. Найкраще робити це перед сном, щоб туалетом ніхто не користувався і кислота могла розчепити наліт та бруд. Зранку потрібно просто йоржиком акуратно протерти місця з нальотом, який моментально відмиється без будь-яких проблем.

Останні новини:  Чим можна вивести жирну пляму з джинсів

Варто зазначити, що щавелева кислота має дуже різкий та їдкий запах, а ще може спровокувати подразнення рук, тож працювати з нею потрібно в захисній масці та гумових рукавичках. Також, перших 15 хвилин намагайтесь гарно провітрювати приміщення.

Як ще можна легко відчистити унітаз?

Окрім цієї кислоти не менш популярною є лимонна, яка й взагалі продається у кожному магазині та коштує копійки. Ще одним її плюсом є повна безпечність та відсутність неприємного запаху. Лимонну кислоту потрібно розчинити у невеликій кількості води, або й просто посипати нею унітаз й трішки скропити водою, щоб кислота затрималась на поверхні. Достатньо почекати 20 хвилин і потім губкою акуратно помити туалет.

Останні новини:  Хитрощі, які допоможуть зберегти манікюр під час роботи на городі