Audi достроково знімає з виробництва Q8 e-tron

16.07.2024   22:31    12

Компанія Audi повідомила, що хоче достроково припинити виробництво електромобілів Q8 e-tron та Q8 Sportback e-tron. Попит на них знижується, оскільки клієнти віддають перевагу моделі Q6 e-tron.

Втім, зупинка виробництва Q8 e-tron може бути відкладена через бюрократичну тяганину. Річ у тім, що сімейство Audi Q8 e-tron випускається на бельгійському заводі, а інших моделей на конвеєрі немає. «Відставка» Q8 e-tron призведе до скорочення штату: у жовтні планується звільнити 1500 співробітників, ще 600 людей залишать підприємство на початку 2025 року. Правильне виконання соціальних зобов’язань обговорюється із владою Брюсселя.

Останні новини:  Таксі може подорожчати ще на 10%

Доля бельгійського заводу Audi під питанням – можливо його і зовсім закриють. Однак поки що гендиректор підприємства Фолькер Германн наполягає, що остаточне рішення не прийнято, і йдеться про реструктуризацію. З погляду бізнесу, конвеєр у Брюсселі збитковий: через незавантажені потужності потрібно проводити логістичні ланцюжки, а розташований завод вкрай незручно — практично в центрі міста.

Зупинка виробництва Audi Q8 e-tron – не єдина втрата німецької марки. З гами виключені останні купе та кабріолети: з конвеєра знято A5/S5/RS5 з дводверними кузовами. Залишаться лише ліфтбеки, а на підході нова гама Audi A5, об’єднана з A4.

Останні новини:  Avatr 012 отримав розкішне оздоблення від Dior


avtomir.ua