Овоч, який знижує шкідливий вплив смаженого м’яса: тим, хто їх поєднує, рак не загрожує

25.08.2024   20:56    203

Канцерогенний вплив смаженого м’яса на організм буде мінімальним.

Лікарі нагадали, що смаження м’яса сприяє тому, що в продукті утворюються небезпечні для організму канцерогени. Наприклад, під час дослідження шашлику в ньому було виявлено присутність гетероциклічних амінів, поліциклічних ароматичних вуглеводнів. Проникаючи в організм у великій кількості, ці сполуки можуть провокувати розвиток раку, інформує Ukr.Media.

Останні новини:  Молоко названо серед напоїв, які допомагають добре спати

Медики зауважили: протистояти небезпечній дії канцерогенів у смаженому м’ясі допомагає вживання капусти. Експерти розповіли, що овоч містить речовини, які стимулюють діяльність ферментів, що зменшують канцерогенний вплив м’яса.

Крім капусти, споживання шашлику та м’яса взагалі завжди потрібно супроводжувати великою кількістю будь-якої зелені, наголосили фахівці.

Останні новини:  Психологи розповіли, чи можна полюбити чоловіка вдруге і як саме

Лікарі пояснили, що в зелених овочах і травах міститься хлорофіл — дана речовина має здатність блокувати дію гема, що робить м’ясо червоним. Коли травна система перетравлює гем, утворюються речовини, які діють як токсини (зокрема, через їхню дію на тканини може виникати рак кишківника).


news-xl.net