Археологи виявили стародавній християнський палац у Бахрейні

25.07.2024   09:30    26

Археологічне відкриття в Бахрейні розкрило одну з найдавніших християнських структур в Аравійській затоці, проливаючи світло на давно загублену християнську громаду, що процвітала в регіоні до широкого прийняття ісламу на початку VII століття. Відкриття стало першим фізичним доказом існування Церкви Сходу, відомої також як Несторіанська церква, у Бахрейні.

 

Дослідники з Ексетерського університету та Бахрейнського управління культури та старожитностей виявили структуру, яку вважають палацом, що належав єпископу, і датується серединою IV – серединою VIII століть, як підтвердило радіовуглецеве датування, повідомляє університет на своєму веб-сайті.

Останні новини:  В Бразилії знайшли скам'янілість нового виду рептилій, що проливає світло на появу динозаврів

Структура була знайдена під курганом на цвинтарі в селі Самахій, районі, що є центральним для сучасних поселень, але має велике історичне значення. Місце було заселене до його покинення після прийняття ісламу місцевою громадою.

Професор Тімоті Інсолл з Ексетерського університету, який керував розкопками, описав структуру як велику будівлю з вісьмома кімнатами, включаючи кухню з кількома вогнищами, трапезну, можливу робочу кімнату та три житлові приміщення.

«Ми були здивовані, коли виявили, що хтось намалював частину обличчя на перламутровій раковині бітумом, можливо, для дитини, яка жила в будівлі», – цитує Інсолла. «Це перший фізичний доказ Несторіанської церкви в Бахрейні, і він дає захоплююче уявлення про те, як люди жили, працювали і поклонялися».