Британія призупинила політичні та військові контакти з Грузією

Вчора,   23:31    355


Британія призупинила політичні та військові контакти з Грузією

Велика Британія призупинила політичні та військові контакти з нинішнім урядом Грузії в рамках «Уордропського діалогу».

Про це в інтерв’ю грузинському виданню Interpressnews заявив посол країни у Тбілісі Гарет Уорд, передає Укрінформ.

«Уордропський діалог» проходив щорічно з 2014 року на високому рівні між міністрами двох країн. Призупинення сталося вперше з моменту заснування формату діалогу.

«Ми також скасували заплановані переговори на високому рівні між представниками оборонних відомств і призупинили нову програму з кібербезпеки», — заявив Уорд.

Останні новини:  Казахстан відмовився вступати у БРІКС

Посол висловив сподівання, що після виборів, які відбудуться в кінці жовтня, грузинський уряд повернеться до прозахідного курсу, і довіра між сторонами відновиться.

«Я очікував, що ми працюватимемо разом для зміцнення стійкості Грузії і нашого спільного процвітання, але за останній рік грузинський уряд обрав інший курс, і протягом перших місяців мого перебування в Тбілісі мені довелося чітко висловити нашу стурбованість з приводу занепаду демократії і антизахідної риторики. Я сподіваюся, що грузинський уряд змінить свій підхід, що дозволить мені повернути оптимізм», — наголосив дипломат.

Він додав, що відносини між Великою Британією та Грузією, а також з іншими західними партнерами, «постраждали від кроків, зроблених грузинським урядом цього року».

Останні новини:  Шольц готовий розмовляти з путіним щодо завершення війни в Україні

«Ми були стурбовані, коли парламент прийняв закон, що обмежує діяльність громадянського суспільства, навіть незважаючи на те, що він бачив багато опозиції з боку громадськості і взяв на себе зобов’язання не повертати цей закон до порядку денного. Ми були розчаровані, коли лідери «Грузинської мрії» почали просувати теорії змови і робити припущення, що західні партнери не підтримують Грузію», — зауважив Уорд.

Останні новини:  SpaceX запустила понад 40 супутників Starlink за кілька годин

Крім того, у вересні парламент Грузії ухвалив пакет законів, який обмежує права ЛГБТ-спільноти. Таким чином, у Грузії заборонили реєстрацію будь-яких шлюбів, окрім союзу чоловіка та жінки, усиновлення неповнолітніх гомосексуальними парами та операції зі зміни статі.

Фото: Getty Images


ukrinform.ua