Найближчий танковий бій: українські танкісти впритул знищили бронетранспортер РФ (відео)

Вчора,   22:02    570

Як пишуть журналісти, під час бою танки 17-ї танкової бригади України з відстані 15 метрів двічі вистрілили по російському БТР, повністю знищивши його. Втім, екіпажу вдалося врятуватися.

У Курській області Росії, на українському виступі, сталася рідкісна танкова сутичка: два українські танки прямим наведенням майже впритул розстріляли російський бронетранспортер (БТР). Про це пише Forbes.

Під час бою танки 17-ї танкової бригади України — ймовірно, моделі Т-64 або Т-72 — з відстані 15 метрів двічі вистрілили по російському БТР, повністю знищивши його. Марк Гертлінг, колишній генерал армії США, назвав це «найближчим танковим боєм, який я коли-небудь бачив».

Останні новини:  Бійці ДШВ відбили російський штурм біля Білогорівки на Луганщині (ВІДЕО)

Зіткнення почалося, коли російський бронетранспортер стрімко рухався через поле в напрямку двох українських танків, що стояли біля узлісся. Чому екіпаж БТР вирішив спрямувати легку і слабо захищену машину прямо на танки з потужними 125-міліметровими гарматами, залишається загадкою. Можливо, росіяни помилково прийняли українські танки за свої, оскільки обидві сторони використовують схожі моделі.




Також імовірно, що екіпаж вважав українські танки пошкодженими й покинутими. На одному з танків було видно дим, який виходив із моторного відсіку, що могло свідчити про неполадки.

Останні новини:  Завдяки злагодженості дій екіпажу українська БМП-2 змогла «викурити» росіян з густої лісосмуги

Проте бронетранспортер отримав пряме попадання снарядом вагою близько 30 кілограмів. Дивно, але кілька російських солдатів змогли вибратися з пошкодженого БТР. Один із них пробіг повз український танк, а його екіпаж не відкрив вогонь із кулемета, що викликало подив у спостерігачів.

Двоє інших російських солдатів сховалися за розбитим БТР, але вибух поруч (можливо, спричинений дроном або гранатою) змусив їх кинутися у втечу. Саме в цей момент другий український танк випустив ще один снаряд, завдавши додаткової шкоди вже знищеному бронетранспортеру.

Останні новини:  Бійці бригади спецпризначення «Азов» взяли у полон 17 російських військових (ВІДЕО)