Турецькі археологи розкопали у замку Мідаса ритуальне місце

Сьогодні,   20:30    195

Під час недавніх розкопок в Ескішехірі турецькі археологи натрапили на вогнища та стародавні печі, які датуються VII століттям до н.е. Вони були знайдені у замку Мідаса. Вчені вважають, що печі були збудовані фрігійцями для випікання хліба з м’ясом тварин, які були принесені в жертву в рамках релігійних ритуалів.

За даними Arkeonews, археологи відновили розкопки у замку після перерви тривалістю 71 рік. Це стало можливим завдяки співпраці Університету Анадолу та Мінкультури. Розкопками керує доцент кафедри археології Юсуф Полата.

Останні новини:  Вчені з США виявили у воді миш’як і інші канцерогенні забруднювачі

За його словами, поряд із фригійським вівтарем археологи виявили місця для проведення ритуальних приготувань. Вогнища з фундаментами з каменю були збудовані у VIII-VII століттях до н.е. У верхніх шарах було знайдено кераміку лідійського періоду та давньоримські артефакти, датовані I-II століттями до н.е. Вони свідчать, що для проведення релігійних ритуалів це місце використовувалося тривалий час.

Головними відкриттями стали ідол богині-матері Матар та скельні резервуари. У фригійській релігії Матар вважалася найважливішим божеством. Вона асоціювалася з процвітанням, війною та полюванням.

Останні новини:  Вперше за десятиліття сильні дощі призвели до затоплення Сахари

Окрім фригійських знахідок, вчені знайшли докази заселення цього місця людьми понад 250 тис. років тому. Знаряддя праці з каменю епохи нижнього палеоліту ще більше збагатили значення замку Мідаса в історії Туреччини.