7 рецептів легких сезонних страв липня, які варто приготувати цього місяця

16.07.2024   02:03    16

У липні літо по-особливому спекотне й готувати надто складні страви, а тим більше щось запікати чи варити, зовсім не хочеться. Найкращий вихід: легкі та прості страви із сезонних продуктів липня. З цими рецептами добірки, ви зможете їсти легкі, але поживні страви з цікавим смаком. Зберігайте собі, адже спека зникне ще не скоро: страви з малиною, кукурудзою, червоним перцем. А також з абрикосом та свіжими овочами.

Салат із малиною та арахісом

Що треба: 50 г адигейського сиру, пів склянки свіжої малини, 30 г арахісу, 50 г руколи та листя салату. А також 1 ст.л лимонного соку, по декілька крапель олії й рідкого меду.

Як приготувати: Малину слід залишити цілою. Арахіс подрібнити ножем та підсмажити із сіллю на сухій сковорідці до золотистого кольору. Сир подрібнити руками на маленькі шматочки. Зелень — промити та просушити. Сік лимона змішати з медом та олією, ретельно перетерти, а потім у глибокій мисці вимішати з зеленню.

На подушку із салату та руколи викладіть шматочки сиру, подрібнений арахіс та цілу малину. Подавайте салат виключно свіжим.

Сирковий десерт із малиною

Що треба: 150 г сиру домашнього нежирного, 20 мл вершків, також нежирних: 2/3 склянки свіжої малини та декілька листочків базиліку. А також дрібка ванільного цукру і 0,5 ч.л меду.

Як приготувати: Малину перебити міксером разом із базиліком до однорідної маси. Потім перетерти через дрібне сито, щоби позбутися зерняток. Поставити малину в холодильник. Сир перебити міксером, поки він не стане однорідним. Потім додати мед, ванільний цукор та вершки. Збивати ще, поки зернистість не зникне. Візьміть прозору скляну посудину для десерту, рівним шаром викладіть у неї сиркову масу, а поверх залийте все малиновим пюре. Холодний сирковий сніданок готовий.

Останні новини:  Найменше люди сплять у 40 років

Салат із булгуром та червоним перцем

Що треба: 100 г булгура, 1 великий червоний перець, зубчик часнику, 4 ст.л консервованої кукурудзи, дрібка солі та 1 ч.л олії. А також маленька гілочка кінзи та 1 помідор.

Як приготувати: Навіть ситний салат із крупою не доведеться готувати на вогні. Булгур можна просто замочити водою і вже через годинку він буде готовим, збільшившись в об’ємі вдвічі. Отже, залийте булгур окропом, посоліть та накрийте кришкою.




Помідори та перець подрібніть тонкими смужками, додайте до них кукурудзу. Від зубчика часнику візьміть половинку, перетріть її з кінзою, олією й сіллю. Цю суміш змішайте з овочами та залиште настоюватися поряд із булгуром в окремій мисці. Через годинку просто змішайте крупу з ароматними овочами й салат готовий.

Молода кукурудза у фользі

Що треба: 4 качани кукурудзи свіжої, 50 г масла вершкового солодкого, сіль та червоний перець, дрібка сушеного часнику. А також пачка фольги.

Як приготувати: розпаліть гриль на вулиці, або духовку вдома. Розстеліть на деко фольгу та викладіть 1 качан кукурудзи. Покрийте густо вершковим маслом, додайте всі приправи й зелень та заверніть у фольгу. Повторіть це з іншими качанами. Готуйте кукурудзу у фользі протягом 30 хвилин, за цей час вона буде ніжною та вбере вершковий смак масла.

Останні новини:  Ці бажання чоловіка жінка зовсім не зобов’язана виконувати

Також, кукурудзу можна запікати без кінзи, замінити сушений часник свіжим чи додати до неї більше гострих спецій. Спробуйте запікати її із соусами: соєвим, гірчично-медовим, песто, томатним.

Салат з абрикосом та бринзою

Що треба: 70 г бринзи, 3 гілочки базиліку, 5 штук стиглого абрикоса. Також, 1 ст.л лимонного соку, по декілька крапель олії та меду, дрібка сушеного імбиру. Використайте зелень за смаком: листя салату, руколу тощо. Для декору візьміть 1 ст.л кунжуту.

Як приготувати: Кунжут слід підсушити на сковорідці. Зелень помити та просушити. Базилік перетерти з олією, медом, лимонним соком та імбиром. Абрикос відділити від кісточок та порізати на чотири частини. Бринзу — нарізати рівними дрібними кубиками.

Змішайте з лимонною заправкою абрикос, викладіть його на подушечку зелені. Додайте кубики бринзи та посипте салат смаженим кунжутом.

Баклажан і кабачок на грилі

Що треба: 1 великий баклажан та 1 кабачок, сіль і перець, олія. Часник і 100 г сулугуні або іншого твердого сиру.

Як приготувати: наріжте кільцями баклажан та кабачок. Часник перетріть з олією та спеціями й заправте цією сумішшю овочі. Розкладіть їх на гарячий гриль, зверху покладіть по товстому шматочку сиру. Коли овочі підсмажаться до хрусткої скоринки — переверніть їх, щоби сир тепер був знизу. Коли й сир стане золотистим — подавайте смачну закуску до столу, поки гаряча.

Салат із помідорів і огірків з оригінальними заправками

Класичний салат зі свіжих помідорів та огірків — це хіт кожного українського літа. Але ж постійно їсти його не будеш, може швидко набриднути. Щоб урізноманітнити простий салат — достатньо змінити інші компоненти в ньому або зробити нову заправку. Ось декілька прикладів:

Останні новини:  Обов’язково подивися на ЦЕ — купуючи зубну пасту!

1. Салат із часниковою заправкою: Візьміть по 2 огірки та помідори, 2 ст.л нежирної сметани, декілька листків кінзи та дрібку сушеного часнику. А також сіль і петрушку.

Наріжте овочі, як вам зручно, кінзу та петрушку подрібніть і перетріть зі спеціями. Змішайте їх зі сметаною та залийте часниковою заправкою овочі.

2. Салат із соєвим соусом: Окрім 3 ст.л соєвого соусу візьміть по 2 огірки та помідори, гострий червоний перець сушений, 4 ст.л кукурудзи консервованої.

Наріжте овочі, соус змішайте з перцем, додайте кукурудзу та поєднайте разом усі компоненти.

3. Салат із булгуром: Завчасно залийте водою 50 г крупи, візьміть 50 г твердого сиру, по 2 огірки та помідори. Також, 1 ст.л олії та гілочку петрушки, дрібку солі.

Олію перетріть із петрушкою та сіллю, заправте цією сумішшю крупу. Сир натріть на широкій тертці, а овочі наріжте, як зручно. Змішайте разом усі компоненти в глибокій мисці.

4. Гірчична заправка: Візьміть по 2 огірки та помідори, по 1 ч.л меду та гострої гірчиці, 1 ст.л олії та дрібку солі. Ще, декілька листків салату та 10 г кунжуту, 3 ст.л сухариків.

Овочі дрібно наріжте, салат промийте та просушіть. Змішайте до однорідності олію, мед, гірчицю та сіль. Додайте заправку до овочів та зелені, ретельно перемішайте. Зверху посипте салат кунжутом та сухариками.

vsviti.com.ua