Через що в Ісландії розкупили всі огірки

25.08.2024   19:00    1797

В Ісландії супермаркети зіштовхнулися з безпрецедентною ситуацією — у них розібрали всі огірки. Огірковий ажіотаж викликав рецепт салату з тертих огірків, кунжутної олії, часнику, рисового оцту та олії чилі, які виклав у мережі канадський блогер. Про це пише ВВС.

 

«Фокус» розповів, що його рецепт став хітом, який підхопили і почали ділитися популірні ісландські блогери, і він викликав небувалий попит на головний інгредієнт — огірки, через що виник їхній дефіцит в магазинах, оскільки постачальники не встигати їх доправляти.

Останні новини:  Мережу заполонили курйозні меми і фотожаби після старту послуги онлайн-шлюбу у Дії

Одна мережа супермаркетів — Hagkaup — хоч і поставила під сумнів зв’язок між попитом і ТікТок-трендом, втім визнала, що закупівлі огірків зросли більш ніж удвічі.

Нагадаємо, все почалося з канадця Логана Моффітта, якого у ТікТок називають «огірковим хлопцем» за його рецепти з огірками. Він має більш ніж 5,5 мільйона підписників і починаючи з липня ділиться огірковими рецептами майже щодня.

Останні новини:  В Китаї внаслідок шторму по місту розкинуло спідню білизну з балконів

У рецепті, який захопив ісландців, Логан використовує кунжутну олію, рисовий оцет, іноді також вершковий сир, авокадо та навіть копченого лосося. Але виник чомусь саме огірковий ажіотаж.