Здуття живота: 5 продуктів, які варто скоротити

16.06.2024   09:15    757

Якщо ви відчуваєте стійке здуття живота, це може бути викликано проблемами з травленням або дієтою. Є кілька продуктів, які вам, можливо, доведеться скоротити, оскільки вони викликають здуття живота.

Національна служба охорони здоров’я говорить, що люди повинні стежити за тим, щоб ви з’їдали п’ять порцій фруктів і овочів в день, хоча є і деякі з них, яких слід уникати.

Останні новини:  Лікарі пояснили, чи шкідливо пити воду під час їжі

До них відносяться боби, цибуля, броколі, капуста та цвітна капуста.

“Намагайтеся не ковтати занадто багато повітря” під час їжі. Це означає, що вам не слід розмовляти і їсти одночасно, а їсти завжди потрібно сідати. Зменшіть кількість споживаних газованих напоїв і перестаньте жувати жувальну гумку”.

Останні новини:  Чому чорніють зуби і що з цим робити

Харчова непереносимість також може привести до здуття живота, найбільш часті з яких викликані проблемами з пшеницею, глютеном і молочними продуктами.

Національна служба охорони здоров’я рекомендує, якщо у вас непереносимість харчових продуктів, найкраще їсти менше проблемної їжі або повністю відмовитися від неї.

“Протягом декількох тижнів ведіть щоденник харчування, відзначаючи все, що ви їсте і п’єте, і коли здуття живота турбує вас найбільше. Але не позбавляйтеся від груп харчування на тривалий термін без поради терапевта”, – додає він.

Останні новини:  Названі продукти, які знижують ризик передчасного старіння

Якщо симптоми здуття живота не зникнуть, зверніться до терапевта, щоб виключити більш серйозне захворювання. Здуття живота і стійке відчуття ситості – ключові симптоми раку яєчників.