У Канаді через страйк скасували 150 авіарейсів: що відбувається

30.06.2024   23:40    683

Канадська авіакомпанія WestJet скасувала щонайменше 150 рейсів через страйк працівників технічного обслуговування. Це вплинуло на 20 000 пасажирів, які мали летіти починаючи з суботи, 29 червня.

Про це повідомляє Associated Press. Профспілка авіамеханіків оголосила страйк у п’ятницю ввечері, 28 червня, через “небажання авіакомпанії вести переговори з профспілкою”.

Останні новини:  У Польщі стався вибух на сміттєпереробному заводі

Це сталося після того, як федеральний уряд видав наказ про обов’язковий арбітраж після двох тижнів напружених переговорів щодо нової угоди.

За даними WestJet, у четвер профспілка “підтвердила, що вони будуть дотримуватися вказівок”, тому страйк або локаут не мали відбутися. Страйк зачепив як міжнародні, так і внутрішні рейси, припавши на довгі вихідні з нагоди Дня Канади.

Останні новини:  Армія США укладає з Lockheed Martin великий контракт на виробництво HIMARS

WestJet висловила крайнє обурення ситуацією і заявила, що вимагатиме від профспілки повної відповідальності за спричинені незручності та збитки. Профспілковий переговорний комітет у своїй оновленій інформації для членів послався на наказ Канадської ради з промислових відносин, який не забороняє страйки або локаути під час арбітражного процесу.


expert.in.ua