Парламентська асамблея ОБСЄ визнала дії РФ геноцидом українців

30.06.2024   22:21    234

Парламентська асамблея Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) схвалила резолюцію, у якій визнала дії РФ геноцидом українського народу. Про це повідомив народний депутат Верховної ради, голова Спеціальної комісії з питань захисту ВПО, член парламентської делегації Павло Фролов у Telegram.

За словами нардепа, відповідна резолюція була ухвалена в день відкриття літньої сесії в Бухаресті. Вона містить засудження з боку Парламентської асамблеї ОБСЄ 10-річної військової агресії Росії проти України.

Останні новини:  Армія США укладає з Lockheed Martin великий контракт на виробництво HIMARS

Зокрема, в документі визнано дії військово-політичного керівництва РФ та російських збройних сил у ході повномасштабного вторгнення в Україну геноцидом українського народу.

«Документ також визначає деколонізацію РФ необхідною передумовою для встановлення міцного миру», –додав Фролов.

Крім того, резолюція закликає 53 держави-учасниці ОБСЄ докладати зусиль для деокупації Криму та усіх захоплених російськими загарбниками територій України шляхом підтримки Формули миру та Кримської платформи.

Крім того, у резолюції міститься заклик до створення Спеціального трибуналу з метою притягнення до відповідальності російську сторону за злочини, скоєні в ході агресивної війни проти України.

Останні новини:  Італія попри спротив Росії бере на себе зобов’язання зміцнювати можливості ППО України за допомогою систем SAMP/T

Також закликається провести на міжнародному та національному рівнях розслідування масових звірств, вбивств, зґвалтувань, скоєних російською армією в Україні.

Член делегації зауважив, що сесія Парламентської асамблеї ОБСЄ триватиме до 3 липня.


expert.in.ua