Росіяни написали понад 3500 доносів, найбільше через антивоєнні фрази

26.06.2024   20:21    438


Аналіз видання Важные истории свідчить, що «ЛГБТ-пропаганда» і навіть «русофобія» непокоять громадян РФ менше ніж критика війни.

Росіяни після початку великої війни в Україні написали понад три з половиною тисячі доносів. Найбільше громадян РФ «обурювали» антивоєнні вислови — 2 623 доноси. Тоді ж як так звані «ЛГБТ-пропаганда» (487 доносів) та «русофобія» (250 доносів) на другому і третьому місті відповідно. Про це повідомляє російськомовне видання Важные истории.

ЗМІ встановило, що 70% скарг написано учасниками анонімного телеграм-каналу Мракоборець, який спеціалізується на пошуку антивоєнних активістів, і на який підписано понад п’ять із половиною тисяч осіб. В середньому туди надходить три скарги на день на сторінки у соціальних мережах ВКонтакті та Однокласники.

Останні новини:  Путін заговорив про відновлення виробництва ракет середньої дальності

Голова Ліги безпечного інтернету Катерина Мізуліна особисто написала 148 доносів, а прокремлівський активіст Віталій Бородін — 60 доносів.

Кримінальні справи за антивоєнну позицію в Росії станом на кінець квітня 2024 року були порушені як мінімум проти 902 осіб. Про це свідчать дані правозахисного проекту «ОВД-Інфо». Крім того, 261 з них позбавлені волі.


korrespondent.net

Останні новини:  Охлобистін, Гагаріна та мати Кадирова потрапили під санкції в ЄС