Називаємо найефективніші продукти-антидепресанти

14.06.2024   02:41    373

Існують продукти, які здатні знизити рівень тривоги та вплинути на вироблення серотоніну, який відповідає за гарний настрій. Вони настільки корисні, що є альтернативою антидепресантам.

Наш настрій залежить від рівня гормонів серотоніну та дофаміну, а також інших нейромедіаторів. Вони виробляються не лише у мозку, а й у кишечнику.

Далі – перечислимо продукти, які здатні створити відмінний настрій та зберегти гарне самопочуття.

Авокадо

Авокадо багате магнієм, жирними кислотами омега-3, вітамінами групи В та калієм. Ці речовини сприяють здоров’ю клітин мозку та нейронної активності.

Останні новини:  Чи справді крижаний душ зробить вас бадьорим і щасливим?

Листова зелень

Шпинат, рукола, петрушка та інша листова зелень містять калій, кальцій, магній, залізо, фолієву кислоту та вітамін С. Ці нутрієнти регулюють рівень гормону, що виробляється при стресі, – кортизолу. Також вони сприяють виробництву серотоніну та дофаміну.

Брокколі

Капусту броколі рекомендується вживати щодня, адже в ній міститься велика кількість рослинного протеїну, кальцію та вітаміну В6.

Кіноа

Ця культура багата магнієм, залізом, вітамінами групи В та повним набором необхідних організму амінокислот. Кіноа не тільки підніме настрій, а й надасть неоціненну користь здоров’ю.

Останні новини:  Експерти назвали продукти, які впливають на сексуальне життя

Банани

У бананах міститься L-триптофан – амінокислота, що регулює вироблення серотоніну, допаміну та інших гормонів, що впливають на поведінку, настрій, когнітивні функції та сон.

Грецькі горіхи




Ці горіхи багаті жирними кислотами омега-3, магнієм та вітаміном Е – речовинами, які чудово борються зі стресом та депресіями. Вони також стимулюють вироблення мелатоніну, необхідного для гарного сну.

Останні новини:  Експерти назвали продукти, які впливають на сексуальне життя

Орегано

Ця спеція має сильні терапевтичні властивості, містить кофеїнову та розмаринову кислоти, а також кверцетин, які ефективно борються з поганим настроєм.

Темний шоколад

Шоколад із вмістом какао 70% і вище стимулює роботу мозку та підвищує концентрацію уваги. Він також містить анадамін – нейромедіатор, що протистоїть депресії.

Отже, тепер ви знаєте якими продуктами можна себе підтримувати, щоб настрій завжди був відмінним!


ua-vestnik.com