На АЗС пояснили, чому заправка при мінімумі палива в бензобаку авто може бути небезпечною

27.06.2024   16:15    760

Чому ж зайвий раз не слід доводити рівень пального до критично низького показника, коли вже загоряється відповідний індикатор на приладовій панелі…

Насправді тут усе доволі просто. Але почати хотілося б із відповіді на запитання, скільки палива залишається в баку автомобіля, коли загоряється відповідний індикатор.  Все залежить від конкретної моделі ТЗ, але в середньому це відповідає значенню у 8 – 10 літрів.

Man refuel his car on gas stationMan refuel his car on gas station

Як показує практика, в сучасних реаліях такої кількості палива буде цілком достатньо, щоб подолати відстань у 50 – 100 кілометрів залежно від супутніх обставин. Однак краще заправитися в цій ситуації якомога швидше аби зовсім не доводити до сильного падіння рівня пального. Проте в даному випадку все впирається в якість палива, що реалізується в межах України. На практиці вона нерідко залишає бажати кращого.

Останні новини:  Старт продажів електричного кросовера Volvo EX90 відкладається

Як підсумок, на дні паливного бака в будь-якій машині накопичується осад, що складається з різного сміття, домішок та інших відкладень, що посилюється з роками в процесі експлуатації транспортного засобу. У цій ситуації доцільно заправлятися, щоб завжди мати запас пального в 20 – 30 літрів, якщо йдеться про експлуатацію машини в межах міста. Якщо ж доводиться здійснювати тривалу поїздку, то краще запастися пальним, заправивши бак до повного рівня.

Так чим же небезпечний цей весь осад, який з роками накопичується в баку, якщо в машині передбачений паливний фільтр, який по ідеї не буде пропускати сторонні частинки в систему. На практиці все виглядає дещо інакше. Паливний фільтр може дуже швидко засмітитися, що призведе до неминучого проникнення всякого сміття і осаду в систему. Далі все це потрапляє в камери згоряння або осідає на форсунках, перешкоджаючи нормальному розпорошенню пального.

Останні новини:  Mini представила електрокрос Aceman Favoured

Таким чином, власник автомобіля може потрапити на дорогий ремонт, пов’язаний з паливною системою або з двигуном загалом. Це не найкращий збіг обставин, адже це може потребувати серйозних вкладень. Набагато простіше в цьому разі підтримувати рівень пального в межах 20-30 літрів, тим паче, що перевірені АЗС з непоганим за якістю паливом зараз присутні на кожному кроці. Автомобілістам же простіше зайвий раз не лінуватися або грамотно планувати свій власний бюджет, щоб на поповнення запасів пального завжди були гроші.





wheel-news.com

Останні новини:  З запасом ходу до 330 км та знайомим дизайном: Ram готує новий електромобіль