Археологи розкопали у Помпеях унікальну кімнату з артефактами

11.06.2024   08:30    24

Під час проведення розкопок у Помпеях археологи натрапили на кімнату яскраво-синього кольору, що є великою рідкістю. Вона прикрашена фресками із зображенням жінок, які репрезентують чотири пори року, пише Daily Mail.

Вчені вважають, що кімната використовувалася для зберігання священних предметів та проведення язичницьких ритуалів. У синій колір фарбувалися лише найважливіші кімнати.

Нагадаємо, що залишки Помпей було виявлено у 1748 році. Розкопки ведуться до цього дня. Під час відвідування міста глава італійського Мінкультури Дженнаро Санджуліано порівняв його з частково дослідженою скринькою зі скарбами.

Останні новини:  На півдні Китаю зацвів лотос, вирощений із насіння віком 1200 років

Загалом археологи виявили у 1 070 будинках 13 000 кімнат. Останньою знахідкою стала кімната 32 на другому поверсі житлового будинку. Потрапити до неї можна через тамбур, що веде в сад. Кімната використовувалася для приватних релігійних обрядів. У кожної жінки на фресках у руках є якийсь предмет. Крім фресок вчені виявили в кімнаті три декоративні скриньки, масляні лампи та 15 глечиків.

Останні новини:  Новий Ель-Ніньо виявлено на південь від екватора

Давньоримське місто Помпеї знаходилося на території однойменної італійської комуни. Його населення становило 20 000 чоловік. Більша частина городян загинула під час виверження Везувію, яке сталося в 79 році н.е. Про це стало відомо з листів поета Плінія Молодшого, виявлених у XVI столітті. Виверження тривало 24 години. Місто було поховано під породою та розпеченим попелом.

Останні новини:  У Камбоджі вилупилося 60 дитинчат рідкісного сіамського крокодила