Землю накриє двома хвилями потужних магнітних бур

10.05.2024   11:26    1137

Землю охопить потужна магнітна буря класу G4. Множинні викиди корональної маси обрушаться на нашу планету вже під кінець дня 10 травня та 11 травня.


Деталі

Магнітна буря почнеться вже пізно ввечері 10 травня. Очікується, що три спалахи, які покинули Сонце 8 і 9 травня, зіллються в один і зіткнуться із Землею. Такі викиди вчені називають “канібальськими”.

Останні новини:  Вчені розкрили секрет «висячої колони» у храмі Вірабхадра

Друга хвиля магнітних бур накриє землю у суботу 11 травня після обіду. Цей викид буде найбільшим у нинішньому сплеску сонячної активності.

G4 – друга за величиною геомагнітна буря за шкалою NOAA. Подібні магнітні бурі виникають приблизно 100 разів за сонячний цикл, який триває 11 років. Єдина буря сильніша за G4 – це G5 – екстремальна, яка буває приблизно чотири рази за цикл.



Магнітна буря може серйозно порушити супутникову навігацію, радіозв’язок, пошкодити електричні мережі, а також заплутати мігруючих тварин, які використовують магнітне поле Землі як навігаційний інструмент. У період сонячної активності медики рекомендують проводити більше часу на свіжому повітрі. Також під час магнітної бурі слід відмовитися від гострої та солоної їжі та скоротити вживання алкоголю та тютюну.

Останні новини:  Науковці Google розробили детальну 3D-карту людського мозку