Mercedes припинив розробку платформи для електричного S-Класу

20.05.2024   21:00    18

Німецьке видання Handelsblatt з посиланням на інсайдерів пише: проєкт архітектури MB.EA Large згорнуть, оскільки витрати виявилися занадто високими, а продажі “батарейних” розкішних автомобілів нижчі за очікування. Наступники актуальних EQE і EQS перейдуть на модернізовану платформу EVA2, а ось проєкт архітектури MB.EA Medium у Штутгарті доведуть до логічного завершення.

У Mercedes-Benz не стали спростовувати інсайд журналістів, заявивши: “темпи електрифікації визначатимуться ринковими умовами та побажаннями наших клієнтів”. Однак деякі висновки вже зроблено: зокрема, вирішено не витрачати гроші на новітню платформу для майбутніх флагманських електромобілів. Ресурси перенаправлять на вдосконалення актуальної платформи EVA2.

Останні новини:  Культовий спорткар "Тойота" з дев'яностих помічено в Києві

Дані продажів свідчать про те, що клієнти Mercedes-Benz хочуть купувати автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння. Спочатку передбачалося, що до кінця десятиліття всі новинки перейдуть на електротягу, але тепер на вищому рівні визнали: з відмовою від ДВЗ доведеться зачекати, і до 2030 року тільки половину продажів становитимуть “батарейні” моделі з гібридною або чисто електричною системами.

За оцінками Autocar, перегляд стратегії розвитку дасть змогу Mercedes-Benz заощадити 4-6 мільярдів євро. При цьому без значних інвестицій в електромобілі не обійдеться: зокрема, платформа MB.EA Medium для компактних моделей GLC і C-Class розробляється за графіком, а платформу EVA2 переведуть із 400-вольтової на 800-вольтову електросистему.

Останні новини:  Українці почали скуповувати автівки: розповіли про причини



nnews.com.ua