З вулиць українських міст невдовзі можуть зникнути евакуатори

23.05.2024   22:42    702

Ухвалений у першому читанні проєкт закону пропонує заборонити евакуатори під час воєнного стану. Водночас він збільшує штрафи за порушення правил паркування.

З вулиць українських міст невдовзі можуть зникнути евакуатори. Верховна Рада проголосувала у першому читанні законопроєкт №9092-3, яким вводяться обмеження на евакуацію автомобілів під час воєнного стану — його підтримали 234 народних депутати. Про це повідомляє в Telegram нардеп Ярослав Железняк.

Останні новини:  BMW M2 отримав рестайлінг та додаткову потужність

Проєкт закону вносить зміни до Кодексу України про адмінправопорушення і прямо забороняє евакуювати припарковані з порушеннями автомобілі під час дії правового режиму воєнного стану. Крім того, передбачається, що не буде проводитися евакуація авто із двигунами внутрішнього згоряння, які припарковані на місцях для електромобілів.

Останні новини:  ТОП-5 рамних б/в позашляховиків, які охоче купують навіть з великим пробігом

Водночас відповідальність за порушення правил зупинки і стоянки посилили. Так, штраф за незаконне паркування на місцях для осіб з інвалідністю зросте до 1700 гривень, а за зупинку та стоянку авто з ДВС на місцях для електрокарів — до 850 гривень.

Законопроєкт ще повинен пройти друге читання. У разі ухвалення загалом, підпису президента та публікації нові правила паркування наберуть чинності.


avtosota.com

Останні новини:  Чи варто купувати вживаний китайський електрокар