Вишукана яєшня в помідорах на сніданок

08.05.2024   14:30    719

Яєчню на сніданок полюбляють усі. Але якщо придумати неординарну подачу в помідорах, то страва піде з неабиякою насолодою, зарядивши чудовим настроєм на весь робочий день.


Вам знадобиться:

  • 4 помідори;
  • 4 яйця;
  • 3 ст.лож. вершкового масла;
  • 10 г кропу;
  • 20 г зеленої цибулі;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • 0,2 ч.лож. солі.

Сніданок вийде набагато гарнішим, якщо яйця взяти домашні, оскільки у них яскравіший жовток. За бажанням вершкове масло можете замінити на олію. А якщо потрібно щось ситніше, можете додати шинку, сир, смажені шампіньйони тощо.

Останні новини:  Пиріжки будуть як Пух

Вершкове масло розтопіть і відставте вбік, щоб прохолонуло. Зелену цибулю подрібніть. Кріп теж дрібно пошинкуйте. Якщо є бажання, можете додати кінзу чи суміш трав.





Помідори вимийте, обсушіть. Зріжте верхівки й витягніть маленькою ложечкою. Робіть це дуже акуратно, щоб не пошкодити стінки. Помідори мають бути міцненькими й щільненькими, щоб гарно тримали форму.

Останні новини:  Смачний рецепт приготування спаржі з беконом

Пензликом змастіть кожен помідор усередині вершковим маслом. Посоліть, присипте чорним перцем. Вбийте в кожен томат яйце. Намагайтеся робити це так, щоб жовток залишився неушкодженим.

Форму для запікання розігрійте до 180 градусів. Випікайте помідори близько 25 хвилин. Діставши, посипте кропом та зеленою цибулею. Подавайте відразу ж до столу в гарячому вигляді.

Останні новини:  Смак тушкованої капусти заграє новими фарбами: 7 перевірених рекомендацій

Навіть діти, які зазвичай погано їдять, побачивши таке різноманіття кольорів на тарілці, не зможуть відмовитися від легкого, але поживного сніданку. Тож і мама буде спокійна, і дітлахи ситі.


odnaminyta.com