В Індії розпочався прийом попередніх замовлень на новий Suzuki Swift

03.05.2024   16:36    502

Щоб оформити заявку, потрібно внести символічну суму в розмірі 11 тисяч рупій (3 960 гривень). Повноцінний старт продажів Swift сьомого (або четвертого, якщо рахувати з 2004 року) покоління буде дано 9 травня, тоді ж озвучать ціни. Поки Suzuki пропонує розглянути новий хетчбек на затемненому тизері і ділиться деякими подробицями про технічне оснащення.


Найважливіша зміна – це новітній 1,2-літровий трициліндровий двигун Z12E серії Z, що прийшов на зміну застарілому мотору K12 з чотирма циліндрами. При цьому потужність і крутний момент не змінилися – 90 кінських сил і 113 Нм. Варто зазначити, що у Swift для японського ринку, який дебютував наприкінці 2023 року, мотор 1.2 працює у складі “м’якогібридної” силової установки – його доповнено 12-вольтовим стартер-генератором, який допомагає ДВЗ на старті та при прискореннях. Такий варіант очікується і в Індії.



Якщо ж говорити про зовнішні зміни, то новий Swift можна відрізнити від дореформеного за компактнішою радіаторною решіткою і злегка модернізованою світлодіодною оптикою. Салон, як очікується, буде виконаний з оглядкою на “старший” Baleno, з дев’ятидюймовим сенсорним екраном. Чекають в Індії і на просунутий комплекс систем безпеки, а заодно і на розширення списку стандартних опцій.



Головними конкурентами нового Suzuki Swift на індійському ринку виступлять Hyundai Grand i10 Nios, Tata Tiago і Citroen C3. Очікується, що зі зміною покоління японський хетчбек відчутно подорожчає – ціни зростуть з нинішніх 630 тисяч (226 тисяч гривень) до 880 тисяч рупій (316 800).

Останні новини:  Volkswagen має "вічний" двигун: автомобілі з ним майже не ламаються



nnews.com.ua