Смажу сир на сковороді та отримую цукерки до чаю! Всього 4 прості інгредієнти, а така смакота!

27.05.2024   11:11    15

Незвичайний рецепт із сиру. Ви колись пробували посмажити сир на сковороді? Я чесно зізнаюся, коли спробувала вперше цей десерт, мені навіть спочатку не повірилося, що це просто посмажений сир. Спеціально загугнила для інтересу такий рецепт в інтернеті, виявляється ця національна страва східної кухні.

Інгредієнти:

  • кисломолочний сир – 300 г
  • цукор – 140 г
  • ванілін – за смаком
  • вершкове масло – 40г
  • горіхи або насіння – за бажанням
Останні новини:  “Секрети” ідеального тіста, про які мало хто знає

Приготування:

І так приступаємо. Беремо суху сковороду ставимо на вогонь, викладаємо 300 г сиру, і смажимо до випаровування рідини, а її з’являється достатньо.

Тепер додаємо 140 грам цукру та ванілін, смажимо помішуючи, до того моменту, як буде з’являється карамельний колір, в мене це зайняло приблизно десять хвилин на середньому вогні.

Тепер додаємо вершкове масло 40 грам і додаємо за бажанням  подрібнені горішки або насіння і продовжуємо смажити до того моменту, як маса почне карамелізуватися. Тепер знімаємо з вогню.

Останні новини:  Печиво «Орео» на рисовому борошні — таке можна їсти, скільки хочете




Заздалегідь застелимо відповідну форму харчової плівкою і кладемо масу, рівномірно розподіляємо і залишаємо остигати при кімнатній температурі приблизно 1 годину. Хочете якнайшвидше поставте в морозильну камеру на хвилин 10.

Тепер розрізаємо на порційні шматочки та подаємо до чаю. Ось такі виходять цукерки, якщо посмажити сир на сковороді.

Останні новини:  Як правильно варити рис для голубців

Мені за смаком та структурою нагадує щербет.


zhenskiy.kyiv.ua