В Англії археологи знайшли безцінну пам'ятку середньовіччя

23.05.2024   11:30    776

Команда археологів розкопала залишки середньовічного дерев’яного залу поблизу нормандського замку у Східному Йоркширі (Англія).

Майже 10 років тому археологи виявили у регіоні Скіпсі величезний курган, що має 85 метрів у діаметрі та 13 метрів у висоту. Він належить до залізного віку, що робить його унікальним для Британії того часу. Радіовуглецеве дослідження показало, що цей земляний курган існував за 1500 років до норманського завоювання.

Під час недавніх розкопок навколишньої території дослідники виявили також дерев’яну споруду зі значними розмірами (5 метрів завширшки та 16 метрів завдовжки), яка оточена огорожею.

Останні новини:  Вчені виявили раніше невідомих істот, схожих на єдинорогів

«Розкопки дерев’яних будівель, які датуються періодом між розпадом Римської імперії та приходом вікінгів, час, який часто називають Темними віками, є неймовірно рідкісною і значною знахідкою. Відкриття в Скіпсі особливо цікаве, тому що ми знаємо, що ця територія була в руках останнього англосаксонського короля Англії Гаральда Годвінсона, а пізніше, після норманського завоювання 1066 року, вона стала центром володіння лордів», — каже доктор Джим Лірі з кафедри археології Йоркського університету.

Вчені припускають, що дерев’яна споруда, ймовірно, була місцем, де лорди зустрічали відвідувачів та влаштовували застілля. До кінця місяця археологи разом з першокурсниками за напрямком археології з Йоркського університету проводитимуть розкопки, аби з’ясувати більше деталей про цей унікальний об’єкт.

Останні новини:  Вчені виявили що телевізор знижує розумові здібності людей

Раніше ми писали, що під час розкопок у провінції Керман на південному сході Ірану археологи виявили футляр із-під темно-червоної губної помади бронзового віку.

Під час підводних розкопок в турецькій бухті Керпе археологи знайшли стародавні артефакти: частини пристані, залишки амфор, кераміку тощо. Вони датуються IV століттям до нашої ери – XII століттям нашої ери.

Останні новини:  Вчений назвав шість сценаріїв загибелі людства

Також нагадаємо, що у Ейлсбері (Великобританія) під час розкопок знайшли давнє пташине яйце, якому майже дві тисячі років.