США схвалили продаж Україні військової техніки і обладнання

23.05.2024   12:36    571

16 травня Агентство зі співробітництва в галузі оборонної безпеки (DSCA) повідомило Конгрес про потенційний продаж, який включає ряд обладнання та послуг для обслуговування транспортних засобів і систем озброєння, що надаються армією США. Це здійснюватиметься за допомогою загальних замовлень, Угоди про спільну підтримку матеріально-технічного постачання та/або Спрощеної нестандартної програми закупівель, а також пов’язаних елементів матеріально-технічного та програмного забезпечення.

«Цей запропонований продаж підтримає цілі зовнішньої політики та національної безпеки Сполучених Штатів шляхом посилення безпеки країни-партнера, що сприяє політичній стабільності та економічному прогресу в Європі», — заявило DSCA.

Україна має нагальну потребу посилити свої можливості з технічного обслуговування, щоб підтримувати високі експлуатаційні показники транспортних засобів і систем озброєння, наданих США. Очікується, що підтримка технічного обслуговування від цього продажу покращить операційну ефективність України шляхом покращення логістики та прискорення циклів ремонту.

У DSCA запевнили, що продаж не змінить основний військовий баланс у регіоні та що реалізація цього продажу не потребуватиме додаткового персоналу уряду США чи підрядників в Україні.

Останні новини:  Британія закликала до полювання на “тіньовий флот” РФ, а Велика сімка готує нові санкції

Крім того, DSCA підтвердив, що запропонований продаж не матиме негативного впливу на оборонну готовність США. Раніше цього місяця Міністерство оборони оголосило про нову допомогу Україні в галузі безпеки, включаючи додаткові боєприпаси для системи протиповітряної оборони Patriot і національної вдосконаленої зенітно-ракетної системи (NASAMS).

Останні військові угоди між Сполученими Штатами та Україною включають кілька ініціатив, спрямованих на посилення обороноздатності України у відповідь на російську агресію.

Останні новини:  Один з найбільших союзників України відповів, чи відправить свої війська в Україну

Президент України Володимир Зеленський анонсував підготовку семи нових двосторонніх безпекових угод, у тому числі з США. Ці угоди покликані забезпечити постійну підтримку України до її інтеграції в НАТО. Вони спрямовані на посилення обороноздатності України та покращення колективної безпеки з її партнерами.




У 2024 році США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на 300 мільйонів доларів. Цей пакет включає боєприпаси та запасні частини, що підкреслює зобов’язання США продовжувати підтримку обороноздатності України.

Останні новини:  Німеччина продовжує блокувати новий пакет санкцій проти РФ

Ця підтримка дозволить підтримувати високі оперативні показники обладнання, наданого США, таким чином підвищуючи бойову ефективність України. Міністерство оборони США також оголосило про додаткову допомогу, включаючи боєприпаси для системи протиповітряної оборони Patriot і вдосконаленої зенітно-ракетної системи (NASAMS).


wheel-news.com