Сі Цзіньпін  зробив заяву щодо війни в Україні

08.05.2024   20:09    407

Голова КНР Сі Цзіньпін під час візиту до Франції заявив, що Китай відіграє активну роль у досягненні миру в Україні. Він зазначив, що Пекін виступає “за проведення у належний час міжнародної мирної конференції, визнаної як Росією, так і Україною, яка забезпечує рівну участь усіх сторін та справедливе обговорення всіх мирних планів”.

Останні новини:  Французька армія отримає танкери нового покоління з броньованою кабіною

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Президент Франції Еммануель Макрон спільно з головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйєн, яка була присутня на частині переговорів із Сі Цзіньпіном у Парижі, закликали главу КНР використати свій вплив на Москву, щоб покласти край війні Росії проти України.



Пізніше у травні Сі прийматиме в Пекіні російського президента Володимира Путіна. На переговорах у Парижі глава КНР, однак, не висловив жодних чітких намірів щодо тиску Пекіна на Москву. Сі обмежився лише загальним побажанням світу.

Останні новини:  Вертоліт із президентом Ірану потрапив в аварію

Під час переговорів Макрон також закликав Сі не допускати експорт будь-яких технологій, які можуть бути використані Росією проти України.

Еммануель Макрон запевнив Сі Цзіньпіна, що Франція не перебуває у стані війни з Росією і не прагне повалити уряд Путіна. При цьому, як сказав французький президент, без безпеки України не може бути безпеки Європи.




expert.in.ua

Останні новини:  “Стримує страх”: прем’єр Естонії назвала причину недостатньої підтримки України Заходом